04 sep 2018 - Judecători

Judecatoarea Adina Daria Lupea despre numirea lui Tudorel Toader in functia de notar: "Este un conflict de interese din care elegant ar fi sa va retrageti. Inclusiv cererea"

Judecatoarea Adina Daria Lupea (foto) de la Curtea de Apel Cluj ii solicita ministrului Justitiei Tudorel Toader sa nu isi manifeste intentia de a "parasi sistemul" in aceste momente, cand a anuntat ca in 30 de zile va finaliza evaluarea Procurorului General Augustin Lazar. Solicitarea este facuta in contextul in care ministrul Justitei a formulat cerere pentru numirea sa in calitatea de notar public, dupa ce nu va mai fi in functie.

Intr-o postare pe Facebook, judecatoarea Lupea ii transmite ministrului Justitiei ca ar fi "elegant" sa isi retraga cererea depusa la Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania de a se fi numit notar in cirscumscriptia Judecatoriei Iasi, aratand ca, in caz contrar, se poate afla intr-un conflict de interese.

Judecatoarea Adina Daria Lupea de la Curtea de Apel Cluj dezavueaza intentia ministrului Justiei de a desemna un secretar de stat pentru a-i atribui calitatea de notar public, motivat de faptul ca Tudorel Toader s-ar afla intr-o stare de incompatibilitate daca s-ar numi pe sine in aceasta functie.

Postarea judecatoarei Adina Daria Lupea de la Curtea de Apel Cluj:

"Domnului Tudorel Toader, epistola deschisa ca se poarta.

Nu va manifestati in mod fatis intentia de a parasi barca dupa ce ati declarat ca veti finaliza in 30 de zile evaluarea Procurorului General. Nu veniti cu intentia de a parasi sistemul si mai ales cu o incompatibilitate delegata unui secretar de stat.

Personal, sunt departe de a cere decapitarea cuiva. Insa cand cineva isi asuma chestiuni de acest gen, nu doresc un secretar de stat desemnat sa va aprobe trecerea la profesia de notar.

Este un conflict de interese din care elegant ar fi sa va retrageti. Inclusiv cererea."

Sursa : www.juri.ro