12 apr 2019 - Judecători

Judecatoare-activista, pedepsita de CSM (Minuta)

O judecatoare-activista a fost sanctionata miercuri, 10 aprilie 2019, de catre Sectia pentru judecatori in materie disciplinara din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii.

Este vorba despre fosta procuroare Brindusa Andreea Sarbu (foto), in prezent judecatoare la Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti, cunoscuta pentru semnarea unor memorii impotriva modificarilor la legile justitiei, precum si pentru participarea la protestele de pe treptele Curtii de Apel Bucuresti.

In sedinta de miercuri, Sectia pentru judecatori in materie disciplinara a sanctionat-o pe Brindusa Sarbu cu

taierea salariului cu 10% timp de o luna, pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. h) teza a II-a din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor: „intarzierea repetata in efectuarea lucrarilor, din motive imputabile”.

Minuta Sectiei pentru judecatori in materie disciplinara (dosar nr. 24/J/2018):

„Admite actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva doamnei Sarbu Brindusa Andreea – judecator in cadrul Judecatoriei Sectorului 1 Bucuresti.

In baza art.100 lit.b) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, aplica doamnei Sarbu Brindusa Andreea – judecator in cadrul Judecatoriei Sectorului 1 Bucuresti, sanctiunea disciplinara constand in 'diminuarea indemnizatiei de incadrare lunare brute cu 10% pe o perioada de 1 luna' pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. h) teza a II-a din acelasi act normativ.

Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie”.

Sursa : www.juri.ro