06 nov 2021 - Judecători

Joe Biden vrea sa introduca vaccinul obligatoriu la companiile cu peste 100 de angajati. Un judecator i-a dat planurile peste cap

Curtea intentioneaza sa examineze potentialele ,,probleme grave de natura constitutionala" ale masurii. Ordinul impus de Biden obliga zeci de milioane de muncitori sa se vaccineze impotriva Covid pana pe 4 ianuarie. Cei care nu o fac vor fi obligati sa se supuna unor teste regulate. Obligatia a facut obiectul contestatiilor, in special de catre statele republicane.

Suspendarea a fost decisa de Curtea Federala de Apel din Texas. Reclamantii, a explicat Curtea, ,,au furnizat argumente in baza carora exista probleme constitutionale si de procedura serioase", motiv pentru care se suspendata masura, in asteptarea unei examinari aprofundate. ,,Avem ocazia sa contestam abuzul de putere neconstitutional al lui Biden in fata instantelor", a scris guvernatorul Texas, Greg Abbott, pe Twitter.

Conform prevederilor legii dorite de Biden, cei care nu respecta obligatia de vaccinare demonstrand ca au primit doza dubla de Pfizer sau Moderna vor fi supusi saptamanal unui test anti-Covid, sub sanctiunea pierderii locului de munca.

In plus, pana pe 5 decembrie, toti angajatii companiilor private cu peste 100 de lucratori care nu sunt vaccinati vor trebui sa poarte masca de protectie la locul de munca.

Intre timp, Statele Unite detine recordul de decese din cauza Covid: au depasit pragul de 750.000.

Sursa : www.mediafax.ro