15 apr 2019 - Judecători

Iohannis, hotarare de ultima ora pentru judecatoarea Gabriela Birsan

Presedintele Romaniei Klaus Iohannis a luat luni, 15 aprilie 2019, o decizie de ultima ora in ceea ce o priveste pe cunoscuta judecatoare Gabriela Birsan (foto) de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, fosta presedinta a Sectiei de contencios administrativ si fiscal a instantei supreme si sotia fostului judecator roman la CEDO, profesorul Corneliu Birsan.

Dupa cum se cunoaste, judecatoarea Birsan a hotarat recent sa puna punct carierei in magistratura. In acest sens, Gabriela Birsan a facut cerere de pensionare, solicitarea fiindu-i avizata favorabil in 10 aprilie 2019, de catre Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii. Ei bine, la cinci zile de la acel moment, presedintele Romaniei Klaus Iohannis a

semnat decretul de eliberare din functie prin pensionare a Gabrielei Birsan. Aceasta urmeaza sa paraseasca magistratura chiar in ziua semnarii decretului de catre Iohannis, mai exact 15 aprilie 2019. Potrivit Administratiei Prezidentiale, Klaus Iohannis a semnat “decretul privind eliberarea din functia de judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie a doamnei Gabriela-Victoria Birsan – pensionare, la data de 15 aprilie 2019”.

Decizia Gabrielei Birsan de a pleca din magistratura vine la aproape un an dupa ce Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti a dispus achitarea definitiva a acesteia in dosarul in care a fost trimisa in judecata de catre DNA. In acelasi dosar, achitare au primit alte doua judecatoare de la Inalta Curte, Corina Corbu si Iuliana Pusoiu, precum si avocatii Claudia Gherbovan Silinescu si Radu Gherbovan Silinescu.

Sursa : www.juri.ro