25 aug 2019 - Judecători

Iohannis, decizie pentru o judecatoare cu sotul condamnat pentru coruptie

Presedintele Klaus Iohannis (foto) a luat vineri, 23 august 2019, o decizie legata de o judecatoare cu sotul condamnat pentru coruptie.

Primul om in stat a semnat decretul de pensionare a judecatoarei, incepand cu data de 1 septembrie 2019.

Este vorba despre

judecatoarea Florentina Vasilateanu, de la Tribunalul Bucuresti, cunoscuta pentru condamnarea, pe 3 februarie 2009, a fratilor Ioan si Vasile Balint (zisi Nutu, respectiv Sile Camataru) la 13, respectiv 15 ani de inchisoare intr-un dosar de proxenetism, sechestrare de persoane, santaj, inselaciune, camatarie, recuperari de bani si incasari de taxe de protectie (click aici pentru a citi).

Pe 18 martie 2013, aceeasi Florentina Vasilateanu a hotarat, alaturi de judecatoarele Carmen Constanta Balaci (presedinta completului) si Ioana Cleopatra Sipoteanu, eliberarea conditionata a fostului prim-ministru Adrian Nastase, condamnat in dosarul „Trofeul Calitatii” (click aici pentru a citi).

Tot in 2013, dar in februarie, Inalta Curte de Casatie si Justitie l-a condamnat definitiv pe avocatul Catalin Vasilateanu (sotul judecatoarei) la 3 ani de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta.

Sursa : www.juri.ro