13 iun 2019 - Judecători

Iohannis a semnat pentru judecatorul Cristian Deliorga, numit la CCR

Presedintele Romaniei Klaus Iohannis (foto) a semnat joi, 13 iunie 2019, un decret cu privire la judecatorul Cristian Deliorga.

In 7 mai 2019, judecatorul Cristian Deliorga de la Curtea de Apel Constanta a fost numit judecator la CCR din partea Senatului. Fost vicepresedinte CSM, Deliorga a fost propus de coalitia PSD-ALDE. Acesta a fost numit cu votul a 70 de senatori, in timp ce propunerea PNL pentru CCR, senatorul Daniel Fenechiu, a obtinut 24 de voturi, iar avocatul Ursuta Daraban Ovidiu Mircea propus pentru CCR de catre USR a luat doar 10 voturi.

Astfel, presedintele Romaniei

a semnat joi “Decretul privind eliberarea din functia de judecator la Curtea de Apel Constanta a domnului Cristian Deliorga – pensionare, la data de 14 iunie 2019”.

Cristian Deliorga urmeaza sa o inlocuiasca la CCR pe judecatoarea Simona Maya Teodoroiu, al carei mandat expira in 15 iunie 2019.

De asemenea, Klaus Iohannis a mai semnat si decretul privind eliberarea din functia de judecator la Judecatoria Brasov, delegat la Penitenciarul Codlea, a lui Marian Marius Isac, prin pensionare.

Sursa : www.juri.ro