06 dec 2018 - Judecători

Instanta suprema va organiza marti noua tragere la sorti a completurilor de cinci judecatori

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) va organiza marţi, 11 decembrie, noua tragere la sorţi a completurilor de 5 judecători, aşa cum a cerut Secţia pentru Judecători a Consiliului Superior al Magistraturii, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX ca Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) va organiza marti, 11 decembrie, noua tragere la sorti a completurilor de 5 judecatori, asa cum a cerut Sectia pentru Judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii.

Decizia vine dupa ce Sectia pentru Judecatori a CSM a transmis, miercuri, recomandarea ca ICCJ sa organizeze "de indata" o noua tragere la sorti a completurilor de 5 judecatori, cu mentiunea ca, de aceasta data, aceste completuri vor fi in numar total de sase, trei in civil si trei in penal. Toate dosarele vor fi repartizate noilor completuri.

Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) recomanda infiintarea unui numar optim de sase completuri de 5 judecatori, respectiv cel putin trei completuri in materie penala si trei completuri in alte materii decat cea penala. In momentul de fata, la Inalta Curte de Casatie si Justitie sunt in total patru completuri de 5 judecatori, doua in civil si doua in penal.

Dupa ce Colegiul de conducere al Inaltei Curti de Casatie si Justitie comunica Sectiei pentru judecatori CSM numarul de completuri de 5 judecatori, judecatorii care vor face parte din aceste completuri sunt desemnati, prin tragere la sorti, in sedinta publica, de presedintele sau, in lipsa acestuia, de unul dintre cei doi vicepresedinti ai Inaltei Curti de Casatie si Justitie, in cadrul unei proceduri neutre, publice si transparente.

Sursa : www.mediafax.ro