10 ian 2019 - Judecători

Inspectia Judiciara s-a autosesizat dupa o postare de-a judecatorului Cristi Danilet

Inspecţia Judiciară s-a autosesizat şi efectuează verificări, după ce judecătorul Cristi Danileţ a publicat, pe Facebook, un mesaj prin care sugera că Armata ar putea ieşi în stradă pentru „a păzi democraţia”, au confirmat, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii IJ.

Reprezentantii Inspectiei Judiciare au confirmat, pentru MEDIAFAX, ca s-au autosesizat in cazul judecatorului Cristi Danilet si efectueaza verificari, dupa ce magistratul a postat, miercuri seara, pe Facebook, un mesaj prin care sugera ca Armata ar putea iesi in strada.

,,Poate ca cineva remarca totusi succesiunea atacurilor, destructurarilor si decredibilizarilor la adresa urmatoarelor institutii: DGIPI, SRI, SPP, Politia, DNA, Jandarmeria, PICCJ, ICCJ, Armata. Nu par intamplatoare dupa declararea sus si tare a "abuzurilor institutiilor de forta". Stim cu totii ce ar insemna lipsirea de eficienta sau, mai rau, preluarea controlului politic asupra acestor institutii: servicii, politie, justitie, armata? Si, apropo de Armata: oare s-a aplecat cineva asupra dispozitiilor art. 118 alin. (1) din Constitutie potrivit carora "Armata este subordonata exclusiv vointei poporului pentru garantarea (...) a democratiei constitutionale" ? Ce ar fi daca intr-o zi am vedea armata pe strada pazind ... democratia, ca tot am vazut azi ca e in scadere coeficientul?! Nu v-ar surprinde sa realizati ca ar fi ... constitutional!? Eu cred ca nu vedem padurea din cauza copacilor...", este postarea judecatorului Cristi Danilet.

Sursa : www.mediafax.ro