14 aug 2019 - Judecători

IJ cere informatii despre judecatorul care l-a salvat pe Cristi Danilet

Inspectia Judiciara le cere avocatilor din Baroul Bucuresti sa isi exprime opinia cu privire la conduita profesionala si la comportamentul judecatorului care a anulat hotararea CSM prin care s-a luat act de vointa a peste 1200 de judecatori care au votat pentru demiterea din Consiliu a judecatorului Cristi Vasilica Danilet (foto).

In 2013, peste 1200 de judecatori au dispus revocarea lui Cristi Vasilica Danilet din CSM. Numai ca judecatorul CAB

Vasile Bicu a suspendat si apoi anulat Hotararea nr. 162 a Plenului CSM din 26 februarie 2013 prin care magistratul fusese revocat. Judecatorul Bicu, care candideaza in prezent pentru un post la ICCJ, a aratat in motivare ca prin punerea in executare a Hotararii din februarie 2013, Cristi Vasilica Danilet ar fi fost nevoit sa se intoarca la Oradea, dar sa revina la Bucuresti in cazul in care ar fi obtinut anularea revocarii din CSM, iar in acest fel ar fi nevoit sa isi intrerupa contractul de inchiriere incheiat la Bucuresti.

Acum, Inspectia Judiciara, “in vederea analizarii candidaturilor pentru functia de judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie, prin intermediul Baroului Bucuresti, invita avocatii sa isi exprime opinia cu privire la modul de cooperare dintre candidat si avocatii din Baroul Bucuresti, la conduita profesionala si la comportamentul urmatorilor candidati:

Domnul judecator BICU VASILE - termen de informare pana la 26 august 2019;Doamna judecator NEGULESCU CARMEN-MIHAELA - termen de informare pana la 30 august 2019.

Informarile avocatilor membri ai Baroului Bucuresti se vor trimite pe adresa de email info@baroul-bucuresti.ro”.

Sursa : www.juri.ro