20 sep 2020 - Judecători

Grefiera judecatoarei Curtii Supreme a SUA: "Sa lucrez cu Ginsburg a fost un vis implinit"

Gillian Metzger, in prezent profesoara de drept la Universitatea Columbia, a vorbit la superlativ despre judecatoarea Curtii Supreme de Justitie a SUA,Ruth Bader Ginsburg, care a decedat vineri, la varsta de 87 de ani.

,,Sa ai onoarea sa lucrezi la Curtea Suprema de Justitie este oricum o experienta remarcabila, dar sa o faci cu Ginsburg a fost chiar un vis devenit realitate. Ea era deja un idol pentru mine de cand lucra ca avocata pentru drepturile femeilor (...) Si era foarte exigenta. Dar a cerut si mai mult de la ea insasi", a spusGillian Metzger, fosta grefiera a judecatoareiGinsburg

Decesul lui Ginsburg genereaza dispute privind raportul intre conservatori si progresisti in cadrul instantei supreme.

Ruth Ginsburg, care avea vederi liberale si feministe, a declarat recent ca decizia numirii inlocuitorului sau ar trebui luata de presedintele ales in scrutinul din noiembrie.

"Cea mai mare dorinta a mea este sa nu fiu inlocuita pana ce nu va fi instalat un nou presedinte", i-a transmis judecatoarea Ruth Bader Ginsburg nepoatei sale, conform postului public NPR.

In timp ce presedintele Donald Trump vrea sa propuna imediat Senatului un judecator conservator pentru Curtea Suprema de Justitie, Joe Biden, candidatul Partidului Democrat in scrutinul prezidential din SUA, cere amanarea deciziei.

Ruth Bader Ginsburg a fost o figura proeminenta pentru liberalii din SUA.

A fost a doua femeie care a ocupat un loc la Curtea Suprema, unde a lucrat timp de 27 de ani, fiind considera un jurist de talie istorica.

 

Sursa : www.mediafax.ro