07 ian 2021 - Judecători

Fostul judecător Corneliu Ion-Tudoran, cel care l-a condamnat pe Popoviciu, pus sub acuzare de SIIJ

Fostul judecător Corneliu Ion-Tudoran s-a prezentat la Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), pentru a fi pus sub acuzare pentru modul în care a soluţionat dosarul lui Puiu Popoviciu, potrivit unor surse judiciare. Procurorul de caz în dosar este Adina Florea, fosta şefă a SIIJ.

Faptele pentru care este cercetat fostul judecător sunt abuz în serviciu şi represiune nedreaptă.

În prezent, Corneliu Ion-Tudoran este pensionar. Iohannis a semnat eliberarea lui din funcţie în 2019.

Însă când era la Curtea de Apel Bucureşti, judecătorul l-a condamnat pe Gabriel Puiu Popoviciu la 9 ani de închisoare cu executare. Ulterior, în 2017, Înalta Curte a pronunţat o sentinţă definitivă tot cu executare: omul de afaceri a primit 7 ani de închisoare.

Puiu Popoviciu a fost condamnat pentru tranzacţionarea la un preţ subevaluat a unui teren din Băneasa de 224 hectare de la Universitatea de Ştiinţe Agronomice.

Popoviciu a fost de negăsit după pronunţarea sentinţei, însă ulterior el a fost depistat în Londra şi arestat. Poliţia londoneză l-a eliberat după plata unei cauţiuni de 200.000 lire sterline.

Corneliu-Bogdan Ion-Tudoran mai este cercetat într-un dosar aflat pe rolul Secţiei de anchetare a magistraţilor. Potrivit unor surse, ancheta (deschisă în 2019) vizează modul şi împrejurările în care acesta a trecut pe numele fiului său, Tudor, o proprietate imobiliară în valoare de 100.000 de euro, din Sinaia.

SIIJ mai cercetează şi modul în care fostul magistrat a soluţionat dosarul lui Popoviciu – latura civilă. El ar fi semnat motivarea sentinţei după ce s-a pensionat şi în timp ce se afla într-un sanatoriu.