23 iun 2018 - Judecători

Ferestrele casei judecatorului Constantin Epure, care face parte din completul care l-a condamnat pe Liviu Dragnea, SPARTE de un vecin

Ferestrele casei din Braşov a judecatorului Constantin Epure, de la instanţa supremă, au fost sparte sâmbătă de un vecin care a aruncat cu pietre, pentru că geamurile aveau vedere spre curtea sa. Potrivit poliţiştilor, între cei doi exista un conflict mai vechi.

Judecatorul de la Inalta Curte de Casatie si Justitie Constantin Epure a descoperit, sambata, ca geamurile din locuinta sa din Brasov au fost sparte, iar autorul ar fi fost vecinul magistratului. Vecinul era nemultumit de faptul ca acesta nu a acoperit doua ferestre ale locuintei sale, ce aveau vedere spre curte. Politistii au intocmit dosar penal pentru distrugere si amenintare, cercetarile fiind continuate in cauza.

"Sambata, in jurul orei 15.00, un barbat din Sacele, din zona Bunloc, ne-a sesizat cu privire la faptul ca unul dintre vecinii sai, nemultumit de faptul ca doua geamuri ale locuintei sale dau in curtea lui si au vedere in curte, i-ar fi aruncat cu pietre si a spart trei geamuri. S-a facut cercetarea la fata locului, de catre colegii din Sacele, s-a dispus intocmirea unui dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de distrugere si de amenintare, pentru ca se pare ca barbatul care a aruncat cu pietre ar fi adresat si niste amenintari la adresa familiei celui care a reclamat. Am inteles ca este o neintelegere mai veche, referitoare la faptul ca locuinta celui care a reclamat are doua ferestre care au vedere exact in curtea domnului respectiv si este nemultumit de acest lucru", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Gabriela Dinu, purtatorul de cuvant al IPJ Brasov.

Primarul municipiului Sacele, Virgil Popa, sustine ca acest scandal nu are o conotatie politica.

"Am inteles ca a fost un incident intre vecini, legat de niste geamuri. A fost Politia acolo. Se face o ancheta. Nu are legatura cu politica. Il cunosc. Stiu cine este. Politia va fi acolo si in noaptea aceasta, ca sa asiguram totusi o stare de liniste. A fost un incident fara conotatii politice", a precizat, pentru MEDIAFAX, Virgil Popa.

Judecatorul Constantin Epure, de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), face parte din completul care l-a condamnat pe Liviu Dragnea la 3 ani si sase luni de inchisoare cu executare in dosarul DGASPC. Decizia poate fi atacata.

Sursa : www.mediafax.ro