23 sep 2020 - Judecători

Femeia care l-a amentinat pe Trump a ajuns in fata judecatorilor din New York

La doua zile dupa ce a fost arestata, femeia suspectata ca i-a trimis lui Donald Trump un plic ce continea ricina a ajuns in fata instantei.Pascale Ferrier a fost audiata de judecatorii din Buffalo, New York, asistata de avocata sa.

,,Clienta mea se bucura de prezumptia de nevinovatie si asta va continua dupa ziua de astazi", a spus Fonda Kubiak, avocata luiPascale Ferrier.

Plicul care continea substanta toxica si scrisoarea de amenintare au fost adresate Casei Albe, dar au fost interceptate vineri la o unitate de sortare a corespondentei. Ancheta FBI arata ca alte sase scrisori cu amenintari asemanatoare au fost trimise pe parcursul lunii septembrie, tot din Canada.

Ricina este de 6.000 de ori mai puternica decat cianura si este fatala chiar si in doze mici daca este inhalata, inghitita sau injectata, provocand insuficienta organelor si fara sa existe un antidot.

SUA s-au confruntat, de-a lungul timpului, cu numeroase amenintari. Theodore Kaczynski, cunoscut ca Unabomber, a dus o adevarata campanie de atentate cu bomb prin posta intre 1978 şi 1995. Fostul matematician a trimis 16 bombe care au omorat trei oameni si au ranit alti 16.

Sursa : www.mediafax.ro