02 oct 2021 - Judecători

Donald Trump vrea ca Twitter sa ii deschida contul. Un judecator din Florida ar trebui sa convinga platforma de socializare

Atacul de la Capitoliu a urmat unui discurs al lui Trump in care acesta a reiterat afirmatiile false potrivit carora pierderea alegerilor din noiembrie a fost cauzat de fraude generalizate, afirmatie respinsa de mai multe instante si oficiali electorali, potrivit .

Twitter ,,exercita un grad de putere si control asupra discursului politic din aceasta tara care este incomensurabil, fara precedent istoric si profund periculos pentru dezbaterea democratica deschisa", au afirmat avocatii lui Trump in dosar.

In momentul eliminarii definitive a contului lui Trump, Twitter a declarat ca postarile sale au incalcat politica platformei care interzice "glorificarea violentei". Compania a declarat atunci ca tweet-urile lui Trump care au dus la blocarea contului "foarte probabil" au incurajat oamenii sa reactioneze violent, asa cum s-a intamplat la Capitoliu.

Inainte de a-i fi blocat contul, Trump avea peste 88 de milioane de urmaritori pe Twitter, iar acesta il folosea pe post de "portavoce" in social media.

In dosarul depus in instanta, Trump a sustinut ca Twitter a permis talibanilor sa posteze in mod regulat pe platforma despre victoriile lor militare din Afganistan, dar pe el l-a cenzurat in timpul presedintiei sale, etichetandu-i tweet-urile ca fiind "informatii inselatoare" sau indicand ca au incalcat regulile companiei de "glorificare a violentei". In iulie, Trump a dat in judecata Twitter, Facebook si Alphabet Google, precum si pe directorii lor executivi, sustinand ca au redus la tacere in mod ilegal punctele de vedere conservatoare.

Sursa : www.mediafax.ro