13 aug 2022 - Judecători

Divortul cu scandal al lui Frederick Barclay. Miliardarul, ramas sarac lipit ca sa nu-i dea bani fostei sotie, a fost certat de judecator

,,Cum o lasi pe fosta ta sotie fara bani? Rusine". Un judecator de la Inalta Curte l-a criticat puternic pe excentricul miliardar Sir Frederick Barclay, pentru ca nu i-a oferit fostei sale partenere fondurile care ii revin ca urmare a divortului.

Anuntand ca ii lasa inca 3 luni inainte de a decide ce pedeapsa sa-i aplice batranului om de afaceri, judecatorul Jonathan Cohen, tot Sir, si-a exprimat surprinderea si nedumerirea fata de pozitia lui Sir Frederick, care impreuna cu fratele sau geaman David - decedat anul trecut - detinea Ritz, ziarele Telegraph, revista Spectator si era incadrat cu o avere de 7 miliarde de lire sterline.

Judecatorul a spus ca i s-a parut surprinzator faptul ca fiecare membru al familiei este gata sa-si bage mainile in buzunare pentru a-l ajuta pe Sir Frederick sa evite inchisoarea. Dar nu acelasi lucru se intampla pentru a-i asigura lui Hiroko, Lady Barclay, suma la care are dreptul. ,,Subliniez, la care are dreptul", a spus Sir Jonathan, pentru a risipi orice indoiala.

Nu este o datorie care va disparea, a spus el: ,,Ar trebui sa fie un motiv de rusine pentru Sir Frederick si pentru nepotii sai ca Lady Barclay a ramas fara resurse financiare pentru viitor", a spus el, invitandu-l pe Barclay sa gaseasca solutii pentru aceasta problema.

Charles Howard, avocatul lui Sir Frederick, a subliniat ca clientul sau i-a platit fostei sale sotii in jur de 250.000 de lire sterline pentru taxe legale si nu are alte fonduri. Lady Hiroko a explicat in timpul audierilor ca averea fostului ei sot este inregistrata in strainatate: ,,In Marea Britanie, nu are un cont bancar sau proprietate, pentru a evita plata taxelor".

Sir Frederick are acum 3 luni sa ,,gaseasca" cele 100 de milioane de lire sterline pe care i le datoreaza lui Lady Barclay.

Sursa : www.mediafax.ro