25 sep 2018 - Judecători

Cristina Tarcea, sefa ICCJ, ii raspunde lui Liviu Dragnea: Completele de 5 judecatori se trag la sorti la inceputul fiecarui an

Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Cristina Tarcea, a declarat, marţi dimineaţă, că potrivit legii 207/2018, care este de imediată aplicare, completele de 5 judecători de la această instanţă se trag la sorţi la începutul fiecărui an.

"Potrivit dispozitiilor articolului 32, alineatul 1, astfel cum au fost modificate prin legea 207, completele de 5 judecatori se trag la sorti la inceputul fiecarui an. Legea 207 pe 2018 nu are nicio dispozitie tranzitorie, cum are in alte situatii care sa reglementeze obligatia desemnarii la sorti de noi complete pentru anul 2018 si sa reglementeze situatia completelor de 5 judecatori deja existente in anul 2018. prin urmare, legea 207 incontestabil este de imediata aplicare, Inalta Curte o aplica inca din iulie 2018, dar aplicarea imediata a legii presupune si respectarea obligatiilor pe care legea le impune in ceea ce priveste termenul, data la care acea obligatie trebuie indeplinita. Ori legea este incontestabila si lipsita de echivoc: la inceputul fiecarui an", a declarat Cristina Tarcea.

Presedintele instantei supreme a refuzat sa comenteze dosarul lui Liviu Dragnea.

"Dati-mi voie sa ma abtin de la orice fel de comentariu. Ati remarcat ca ma abtin sa discut dosare aflate pe rol. Este cazul unui dosar aflat pe rol. Ceea ce trebuie sa stie toata lumea este ca la Inalta Curte se respecta legea si ca sunt in tara asta judecatori care respecta legea cu orice risc", a mai declarat Cristina Tarcea.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, ca l-a rugat pe ministrul Justitiei, Tudorel Toader, sa se gandeasca daca nu cumva poate sesiza, prin Guvern, Curtea Constitutionala privind formarea completelor de 5 judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Sursa : www.mediafax.ro