09 aug 2018 - Judecători

Avocatul fostului judecator Stan Mustata cere verificari, dupa ce clientul sau a murit in inchisoare

Avocatul fostului judecător Stan Mustaţă, care a murit la spital în urma unui infarct miocardic, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că va face plângere penală împotriva conducerii Penitenciarului Jilava şi memorii la Ministerul Justiţiei (MJ) şi ANP referitor la situaţia din închisori.

"Voi face plangeri impotriva directorului care a dispus transferul la 2 noaptea, voi face un memoriu la Ministerul Justitiei si la Administratia Nationala a Penitenciarelor, cu solicitarea de efectuare de verificari, voi face tot ceea ce trebuie facut. Memoria acestui om merita", a declarat, pentru agentia de presa MEDIAFAX, avocatul Lorette Luca.

Fostul judecator Stan Mustata a decedat, in noaptea de miercuri spre joi, din cauza unui infarct miorcardic suferit in timp ce i se facea o dializa. Fostul magistrat, care era incarcerat de mai bine de doi ani, avea cancer, dar suferea si din cauza unor probleme ale rinichilor.

Mustata, acuzat ca a primit mita pentru a da solutii favorabile in dosare pe care le judeca, a fost condamnat definitiv, in anul 2016, la opt ani si sase luni de inchisoare de magistratii instantei supreme. Stan Mustata, fost judecator al Curtii de Apel Bucuresti, a fost judecat pentru luare de mita si trafic de influenta. In prima instanta, Curtea de Apel Bucuresti a dispus o pedeapsa de zece ani si opt luni in cazul magistratului. In cazul Marianei Curea, complicea magistratului, a fost dispusa o pedeapsa de patru ani si trei luni de inchisoare. Magistratii au dispus condamnarea Marianei Curea la patru ani si trei luni, a lui Ion Boraciu la sase ani si sase luni, a lui Florian Alexandru la cinci ani si patru luni si a lui Ciprian Moraru la un an si patru luni, toate in cu executare. Prin intermediul lui Ion Boraciu si al lui Florian Alexandru, Mustata ar fi cerut bani de la unii inculpati si condamnati, in schimbul unor pronuntari favorabile acestora. Ciprian Moraru a fost condamnat pentru ca ar fi dat bani pentru a obtine o sentinta favorabila.

Sursa : www.mediafax.ro