05 mar 2019 - Judecători

Avocata Ingrid Mocanu acuza doi judecatori CCR

 

Avocata Ingrid Mocanu il acuza pe fostul sef al Directiei Nationale Anticoruptie Daniel Morar (foto stanga), in prezent judecator la Curtea Constitutionala a Romaniei, ca a fost cel care s-a ocupat de executia judecatoarei Gabriela Birsan de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, trimisa in judecata de DNA intr-un dosar in care a fost achitata definitiv.

Daniel Morar nu este insa singurul pe care Ingrid Mocanu il acuza pentru ceea ce s-a intamplat in cazul Birsan. O responsabilitate a avut-o, in opinia avocatei, si colega lui Morar de la CCR, judecatoarea Mona Pivniceru (foto dreapta), cea care a votat in CSM pentru incuviintarea perchezitiei la domiciliul sotilor Birsan, chiar daca profesorul Corneliu Birsan avea imunitate diplomatica. De altfel, Mocanu observa ca

cei care au incercat sa o distruga pe judecatoarea Gabriela Birsan si-au gasit un loc la Curtea Constitutionala a Romaniei, iar acum urmeaza sa se pronunte in legatura cu soarta sectiei din PICCJ care trebuie sa ancheteze tocmai abuzurile comise de judecari si procurori. “Oameni penibili si fara valoare au distrus oameni de valoarea sotilor Birsan”, subliniaza Ingrid Mocanu, in contextul interviului dat se Gabriela Birsan si Corneliu Birsan la postul de televiziune Antena 3.

Iata comentariul avocatei Ingrid Mocanu in legatura cu cazul sotilor Birsan, postat pe pagina sa de Facebook:

“Doamna Birsan a fost executata de Morar. Oare de asta a schimbat raportul din unul de respingere in unul de admitere pentru sectia care ar trebui sa-l bage la puscarie pentru asta? Nu a catadicsit sa se abtina. Judecatoarea Pivniceru, desi prietena cu familia Birsan, a dat mandat de perchezitie cu incalcarea Conventiei. Judecatoarea Birsan a suferit si cei ce au distrus-o au fost trimisi la CCR. Si acum declara neconstitutionale dispozitii legale de un bun simt juridic normal ce privesc Sectia pentru Magistrati si codurile, modificari care incearca sa readuca normalitatea in justitie.

Morar a fost inlocuit de Kovesi, Papici a fost inlocuit de Popovici si Volintiru... atat a reusit sa faca acest stat.

Oameni penibili si fara valoare au distrus oameni de valoarea sotilor Birsan, un caz despre care am vorbit din prima clipa. Oameni frumosi, oameni verticali, adevaratul suflet si creier al acestei tari.

PS - In 1996 am ales sa iau lucrarea de diploma la decanul in functie, Corneliu Birsan, care era cel mai dur, mai exigent si mai profesionist cadru didactic al Facultatii Mele de drept... a lui Birsan si a lui Liviu Popescu... si pe care am iubit-o atat de mult ... si care a fost atat de mult batjocorita de niste suflete mizerabile”.

Sursa : www.juri.ro