17 oct 2018 - Judecători

Arest la domiciliu pentru Carmen Adamescu. Judecatori: Fosta sotie a lui Dan Adamescu a desfasurat activitate infractionala in baza unor mecanisme bine puse la punct

Magistraţii Tribunalului Bucureşti arată că au dispus arest la domiciliu pentru Carmen Adamescu deoarece probele de la dosar arată că a derulat o activitate infracţională în baza unor mecanisme bine puse la punct pentru a crea aparenţa de legalitate în ceea ce priveşte firmele sale.

,,A rezultat ca, in perioada octombrie 2004 - iulie 2017, inculpata profitand de functiile detinute a actionat pentru delapidarea de importante sume de bani din conturile si casieria persoanei vatamate in modalitatea insusirii pentru sine sau pentru societatile care erau detinute si controlate de aceasta si membrii familiei sale. Mecanismul de operare a presupus incheierea unor contracte comerciale, cu durata lunga, toate avand ca obiect prestari de servicii, activitati care in realitate fie nu au fost efectuate, fie au fost prestate de angajatii persoanei vatamate sau alte persoane juridice in baza unor relatii contractuale directe, fie erau prestate chiar de catre, dar in calitatile detinute in cadrul persoanei vatamate pentru care era remunerata lunar sub forma unui salariu", arata motivarea magistratilor Tribunalului Bucuresti.

Sursa citata mai arata ca, din probele de la dosar, se contureaza existenta pericolului concret pentru ordinea publica pe care l-ar prezenta lasarea in libertate a lui Carmen Adamescu.

,,Din probele efectuate in cauza rezultand ca inculpata a desfasurat activitatea infractionala in baza unor mecanisme foarte bine puse la punct, pentru a crea o aparenta de legalitate, care sa impiedice sesizarea faptelor cu ocazia unor controale de specialitate din partea organelor statului sau al auditorilor interni ori externi. Referitor la contextul factual de debut al cercetarii penale (...), care ar transmite ideea ca nimic nu a fost considerat a fi in neregula in activitatile profesionale ale inculpatei pana la momentul inceperii scandalului legat de dezbaterea succesiunii defunctului sot al inculpatei, judecatorul de drepturi si libertati constata ca aceasta revelare a unor chestiuni colaterale fondului acuzatiei nu reprezinta un contraargument la probele deja administrate in cauza, aflate la dosarul cauzei, pe care se sprijina acuzarea", mai spune motivarea masurii arestului la domiciliu.

In acelasi context, documentul arata ca nu reprezinta relevanta nici faptul ca informatiile din referatul procurorilor provin de la Alexander Adamescu, cel care are cu mama sa vitrega ,,o relatie de dusmanie". Magistratii ,mai precizeaza ca, daca acuzatiile privind activitatea ilicita a lui Carmen Adamescu nu ar fi fost reale, ancheta nu ar fi mers atat de departe, iar procurorul ar fi dispus clasarea cauzei.

,,Lucrurile au evoluat in sensul dovedirii unor nereguli grave legate de activitatea de management desfasurata de inculpata in cadrul complexului comercial care contureaza tot mai clar acuzatia de delapidare in forma continuata, cu consecinte deosebit de grave, retinuta in sarcina inculpatei prin referatul procurorului. Referitor la conduita sociala ireprosabila a inculpatei si la lipsa antecedentelor penale pana la acest moment, aspecte in circumstantiere, la care a facut referire apararea, judecatorul de drepturi si libertati apreciaza ca acestea reprezinta o stare de normalitate pentru orice persoana , mai ales in situatia in care aceasta are o functie de conducere in cadrul unei societati comerciale, nu oarecare, ci una de renume, cu prestigiu castigat de-a lungul multor ani de activitate", mai spun judecatorii.

In privinta cererii avocatilor lui Carmen Adamescu de a nu fi luata o masura preventiva pentru clienta lor, judecatorii arata: ,,In contextul gravitatii acuzatiei imputate, nici nu se pune problema".

Magistratii Tribunalului Bucuresti au incuviintat saptamana trecuta cererea procurorilor si au dispus arest la domiciliu pentru pentru 30 de zile pe numele lui Carmen Adamescu, in dosarul in care aceasta este acuzata de delapidare. Decizia vine dupa ce Carmen Adamescu a fost retinuta de catre ofiterul de caz din cadrul Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice, dupa ce a audiat-o pe aceasta mai multe ore.

,,In fapt, in perioada octombrie 2004 - iulie 2017, in mod repretat, cu intentie si in baza aceleiasi rezolutii infractionale, in calitate de presedinte al consiliului de administratie si director general al persoanei vatamate ,,U. S. C" S.A., inculpata Adamescu Carmen a insusit:

a) in favoarea a 4 societati comerciale controlate de aceasta, suma totala de 44.895.390,97 lei, prin incheierea cu aceste societati a unor contracte fictive, de natura a crea aparenta iesirii licite a acestei sume din patrimoniul persoanei vatamate (contracte de management/consultanta in afaceri, contracte de prestari servicii, contracte de intermediere comerciala);

b) in interes personal, suma de 3.049.547,67 lei, fie prin ridicare directa in numerar din casieria persoanei vatamate, fie prin efectuarea unor plati din conturile bancare ale persoanei vatamate", arata procurorii de la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti.

Sursa : www.mediafax.ro