14 aug 2019 - Judecători

Al doilea refuz in 3 luni pentru un judecator cu sotia fana USR (Documente)

Un judecator a carui sotie este fana a Uniunii Salvati Romania a primit pe 24 iunie 2019 al doilea refuz din partea Consiliului Superior al Magistraturii.

Totul a iesit la iveala marti, 13 august 2019, cand CSM a publicat Hotararea nr. 1050 din 24 iunie 2019, prin care Sectia pentru judecatori a refuzat transferul judecatorului Andrei Daniel Olaru (foto dreapta), de la Judecatoria Ploiesti la oricare dintre judecatoriile sectoarelor 1, 2, 3, 4 si 5 din Bucuresti, precum si Judecatoria Buftea.

Primul refuz de care s-a lovit Andrei Olaru a fost pe 5 martie 2019. In acel moment, magistratul solicitase transferul la oricare dintre cele sase judecatorii sectoriale din Bucuresti.

Prezent la sedinta din martie a Sectiei pentru judecatori, Olaru a invocat un motiv de ordin familial (respectiv ca

naveta zilnica spre locul de munca il impiedica sa fie mai aproape de familie).

Atat in martie, cat si in iunie, judecatorii CSM si-au bazat refuzurile pe faptul ca incarcatura de dosare pe judecator este mai mare la Judecatoria Ploiesti decat la judecatoriile unde Daniel Olaru dorea sa se transfere. In plus, in luna martie, la toate judecatoriile vizate au fost favorizati alti judecatori care cerusera sa fie transferati, acestia avand vechimi mai mari decat Olaru.

In alta ordine de idei, in sedinta Sectiei pentru judecatori din 5 martie 2019, judecatorul Andrei Daniel Olaru a mentionat ca sotia sa este director de comunicare la Orange Romania. O simpla cautare pe Facebook, pe LinkedIn si in declaratia de avere a magistratului o indica pe Olivia Olaru (foto stanga), fosta Giura. Asa cum puteti vedea in imaginea de mai sus, una dintre fotografiile publice de pe contul de Facebook al Oliviei Olaru poarta eticheta (hashtagul) „#semnamsisalvam”, folosita de catre USR in campania din septembrie-octombrie 2016, privind strangerea de semnaturi pentru alegerile parlamentare ce urma sa aiba loc in acelasi an, pe data de 11 decembrie.

Hotararea nr. 1050/2019 a Sectiei pentru judecatori

Hotararea nr. 298/2019 a Sectiei pentru judecatori

Sursa : www.juri.ro