12 oct 2020 - Judecători

A murit Ion Predescu, fost judecator constitutional si senator PSD, anunta CCR

Fostul judecător CCR Ion Predescu, senator între 1990 şi 2004, a murit, anunţă Curtea Constituţională: „Toţi cei care au avut privilegiul de a-l fi cunoscut îi vor purta o binemeritată preţuire şi o neştearsă amintire”.

,,Curtea Constitutionala a Romaniei anunta cu profund regret decesul prof.univ.dr. Ion predescu, judecator in perioada 2004 - 2013. Stralucit absolvent al Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti si al Facultatii de Litere si Filosofie, Ion Predescu va ramane in memoria publica drept o personalitate marcanta a vietii juridice si politice din Romania", anunta CCR.

Avocat din 1952, consilier si director al BCAJ Craiova, senator din mai 1990, membru al Comisiei constitutionale a Adunarii Constituante, presedinte al Comisiei juridice a Senatului si ministru al Justitiei (1996), a participat la redactarea Constitutiei Romaniei (1991) si a legilor care au pus bazele statului de drept si democratiei constitutionale.

Ion Predescu a fost membru al Asociatiei Juristilor din Romania si cadru didactic asociat la Facultatea de Drept din Craiova si la Facultatea de Drept a Universitatii "Spiru Haret" din Bucuresti, precum si autor a numeroase carti, articole si studii publicate in revistele de specialitate.

A primit Steaua Romaniei in grad de Cavaler, Ordinul Serviciul credincios, Ordinul patriarhal Sfintii Imparati Constantin si Elena. Predescu cetatean de onoare al municipiului Craiova si a fost omagiat cu Meritul Academic.

,,Numit judecator al Curtii Constitutionale in anul 2004 pentru un mandat de 9 ani, a reprezentat un important factor de echilibru, ratiune si intelepciune, punand in slujba justitiei constitutionale intreaga sa eruditie, experienta profesionala si de viata, dar si calitatile umane deosebite. Membrii Curtii Constitutionale si toti cei care au avut privilegiul de a-l fi cunoscut si de a fi lucrat impreuna cu Ion Predescu ii vor purta o binemeritata pretuire si o nestearsa amintire. Condoleante familiei indoliate", mai transmite Curtea Constitutionala.

Intre anii 1990-2004, Ion Predescu a fost senator de Dolj.

Sursa : www.mediafax.ro