13 iun 2019 - Judecători

10 pe linie pentru un judecator enervat de Danilet (Documente)

Consiliul Superior al Magistraturii a publicat miercuri, 12 iunie 2019, rezultatele obtinute de catre judecatorii care candideaza pentru functii de conducere la nivelul mai multor instante.

Este vorba despre rezultatele la testarea scrisa privind managementul, comunicarea si resursele umane. Rezultatele primei probe (respectiv sustinerea proiectului de management) au fost publicate pe 8 iunie.

Asa cum puteti vedea in documentele atasate la finalul articolului, un singur candidat a reusit sa obtina nota 10 la ambele probe. Este vorba despre judecatorul Cristinel Grosu (foto), vicepresedintele Curtii de Apel Suceava, cel care acum candideaza pentru postul de presedinte al aceleiasi instante.

La inceputul lunii martie, Cristinel Grosu s-a numarat printre cei 31 de presedinti si vicepresedinti de curti de apel semnatari ai unei scrisori de protest in legatura cu felul in care judecatorul Vasilica-Cristi Danilet, de la Tribunalul Cluj, intelegea sa se erijeze in reprezentant al intregii magistraturi romanesti, Danilet intentionand sa mearga la Bruxelles cu alti 30 de judecatori si procurori, spre a li se plange autoritatilor europene de modificarile aduse de Guvern legilor justitiei prin OUG 7/2019.

Revenind in prezent, trebuie sa spunem ca la a doua proba a concursului de promovare (respectiv managementul, comunicarea si resursele umane) a mai fost obtinuta o nota de 10, de catre

Mugurel Marius Oprescu, cel care conduce deja Judecatoria Cluj-Napoca inca din 2016, dar care acum intentioneaza sa isi prelungeasca cu 3 ani mandatul de presedinte. Judecatorul Oprescu a obtinut nota mare (9,81) si la sustinerea proiectului de management.

La prima proba, alte note de 10 le-au apartinut judecatoarelor Mariana Roxana Balaci (care candida pentru functia de vicepresedinte al Tribunalului Prahova), Adina Georgeta Ponea (candidata pentru presedintia CA Craiova) si Emilia Raluca Trandafir (candidata pentru functia de vicepresedinte al CA Pitesti). La a doua proba, judecatoarele Balaci, Ponea si Trandafir au obtinut notele 9,40, 9,80, respectiv 9,60.

Mentionam ca judecatoarele Ponea si Trandafir au semnat alaturi de Cristinel Grosu mesajul de protest fata de Vasilica Danilet.

Rezultatele primei probe

Rezultatele celei de-a doua probe

Sursa : www.juri.ro