12 aug 2022 - Avocaţi

Penitenciarul Craiova spune ca Gheorghe Dinca a dat interviul prin avocat

Conducerea Penitenciarului Craiova reacţionează după interviul acordat de „monstrul” din Caracal, Gheorghe Dincă, şi transmite, vineri seara, că interviul a fost realizat prin avocat.

Purtatorul de cuvant al Penitenciarului Craiova, Andrei Otel, a transmis, vineri seara, un comunicat de presa prin care arata cum s-a realizat interviul acordat de Gheorghe Dinca, incarcerat.

,,Avand in vedere aspectele aparute in mass-media cu privire la legatura telefonica dintre o persoana privata de libertate (Gheirghe Dinca - n.r.) si un jurnalist, conducerea Penitenciarului Craiova aduce la cunostinta opiniei publice faptul ca respectiva conversatie s-a realizat prin intermediul avocatului, fiind invocat dreptul la convorbiri telefonice, dar si confidentialitatea interactiunii cu aparatorul", se arata in comunicatul citat.

Totodata, la nivelul institutiei se desfasoara o cercetare administrativa pentru a se stabili daca au existat incalcari ale cadrului legal in acest caz.

Sunt verificari la Penitenciarul din Craiova, dupa ce Gheorghe Dinca, barbatul care a recunoscut ca a ucis si ars doua fete in domiciliul lui din Caracal, judetul Olt, a acordat un interviu presei fara ca acesta sa fi fost aprobat.

Un interviu acordat de Gheorghe Dinca a aparut in Gandul. ,,Monstrul" de la Caracal a povestit cum a violat-o pe Alexandra Macesanu si cum a legat-o apoi de pat, in ,,camera groazei", dar si cum a fost anchetat de politisti si procurori, inclusiv de ofiteri FBI. Dinca vorbeste despre modul in care a decurs ancheta si cum ar fi fost fortat sa-si recunoasca faptele.

La trei ani de cand a fost arestat preventiv, acuzat ca le-a violat, ucis si ars pe Alexandra Macesanu (15 ani) si Luiza Melencu (18 ani), procesul lui Gheorghe Dinca a ajuns la final in prima instanta, la Tribunalul Olt. In septembrie urmeaza sa fie pronuntata sentinta.

Sursa : www.mediafax.ro