11 iun 2018 - Avocaţi

Orban despre OUG privind Codul penal: O alta nenorocire. Vom sesiza Avocatul Poporului

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni, referitor la anunţul făcut de Liviu Dragnea privind posibilitatea emiterii unei Ordonanţe de Urgenţă privind Codul penal, că ar fi ”o altă nenorocire, o nouă ordonanţă 13” şi că dacă se va întâmpla acest lucru, PNL va sesiza Avocatul Poporului.

"O alta nenorocire pe care ar putea sa o faca PSD. A mai fost Ordonanta 13. E vorba de o noua ordonanta 13, probabil daca va ajunge la aceasta cale abuziva, neconstitutionala, impotriva insusi a gandirii lor, de ce au infiintat majoritatea Comisia speciala pentru legile justitiei, nu pentru a dezbate? S-ar face de ras, ar da cu stangul in dreptul. Ar fi un nou abuz si o noua incalcare a tuturor procedurilor democratice si a independentei justitiei. Cu siguranta vom sesiza Avocatul Poporului, fara sa avem mari sperante, dar ne facem datoria, pentru ca, din pacate, asta este asezamantul constitutional din Romania, conform caruia singura entitate care ar putea sa declanseze controlul constitutional prealabil pentru ordonanta de urgenta este Avocatul Poporului si cu siguranta vom apela la aceasta institutie inca o data", a sustinut Orban dupa sedinta Biroului Executiv a PNL.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat duminica, legat de plangerea pe numele Vioricai Dancila, ca spera ca procurorii sa nu mearga mai departe cu acest demers si ca multi procurori risca sa plateasca greu.

,,Nu stiu daca vor merge mai departe cu dementa. Ce va pot spune cu siguranta este ca este o comanda foarte ferma. Adica nu intamplator a fost pus imediat Horodniceanu sa gestioneze interimar la DIICOT, pentru ca nu era obligatoriu sa-l puna tot pe el. Aia a fost facuta coordonat. <>. Sper sa nu fie niciun procuror care sa riste atat de mult incat sa dea curs la aceasta dementa. Este o dementa. Foarte multi procurori risca sa plateasca greu. Frica pe care o au ii face sa nu mai aiba nicun fel de ratiune. Sunt unii care incearca sa se departeze de aceasta zona otravita, sunt altii care nu vor sa mai participe la aceste executii si abuzuri, si sunt altii care ori de frica, ori ca asa simt ei, raman acolo ca amazoanele pana cand moare si ultimul din statul paralel. Da, au de platit, pentru ca exista prevederi in Codul penal care nu au fost aplicate, dar o sa fie aplicate. Si va spun, oamenii au inceput sa vorbeasca din diverse parchete, sunt destui care abia asteapta sa inceapa sa vorbeasca, sa spuna", a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Consiliului Superior al Magistraturii a sesizat deja Inspectia Judiciara in legatura cu aceste afirmatii.

Sursa : www.mediafax.ro