22 nov 2021 - Avocaţi

Michael Cohen, fost avocat al lui Donald Trump, a fost eliberat conditionat din detentie

Michael Cohen, unul dintre avocaţii fostului preşedinte american Donald Trump, a fost eliberat condiţionat, luni, după trei ani de arestare pentru finanţarea ilegală a campaniei electorale şi delicte financiare, informează agenţia Reuters.

Michael Cohen a declarat la iesirea din Trbunalul districtual din Manhattan, in New York, ca va ramane sub supraveghere judiciara trei ani si ca intentioneaza sa colaboreze cu anchetatorii pentru a se asigura ca "sunt trase la raspundere si alte persoane pentru fapte murdare, astfel incat nimeni sa nu se creada vreodata mai presus de lege".

"Asa arata libertatea", a scris ulterior Michael Cohen prin Twitter, intr-un comentariu la o fotografie cu actele de eliberare.

Michael Cohen a pledat vinovat in decembrie 2018 la acuzatii privind nereguli in finantarea campaniei electorale si alte infractiuni financiare. Printre delictele pentru care a fost condamnat s-a numarat rolul jucat in platirea a doua femei care sustineau ca avusesera relatii intime cu Donald Trump. A stat doar un an inchis intr-un penitenciar din statul New York, dupa care a fost plasat in arest la domiciliu, in contextul pandemiei.

Sursa : www.mediafax.ro