28 mai 2021 - Avocaţi

Jurnalistul Roman Protasevici a luat legatura cu un avocat. "Totul este bine, are o dispozitie buna, pozitiva si este vesel"

Au aparut noi informatii despre Roman Protasevici. Jurnalistul de opozitie belarus a fost lasat sa discute cu un avocat joi, dupa patru zile de detentie, transmite dpa.

Protasevici si prietena sa, Sofia Sapega, au fost arestati duminica, cand autoritatile din Belarus au fortat un avion Ryanair care efectua un zbor comercial pe ruta Atena - Vilnius sa aterizeze la Minsk.

"Totul este bine, are o dispozitie buna, pozitiva si este vesel", a declarat, joi seara, despre starea jurnalistului arestat avocata Inessa Olenskaia pentru agentia de stiri independenta Belapan.

Avocata a mai spus ca nu poate da mai multe detalii din motive de confidentialitate.

Spusele avocatei seamana cu mesajul transmis intr-un video de Protasevici. Jurnalistul spunea ca se simte bine, desi erau evidente vanataile de pe chipul sau.

Parintii lui Roman Protasevici, care locuiesc in Polonia, au declarat mai devreme ca au vazut semne de abuz pe chipul fiului lor intr-o inregistrare video difuzata de autoritatile belaruse.

Ei considera, totodata, aparenta recunoastere de catre fiul lor, Roman, a participarii la organizarea protestelor in masa din Belarus drept o marturisire obtinuta sub constrangere.

Sursa : www.mediafax.ro