27 iun 2022 - Avocaţi

IGPR anunta perchezitii la mai multe firme si un cabinet de avocatura, intr-un dosar de evaziune fiscala

Poliţiştii din Capitală fac luni 13 percheziţii în Bucureşti şi judeţul Ilfov la locuinţele unor persoane, la punctele de lucru ale unor firme şi la un cabinet de avocatură, într-un dosar de evaziune fiscală, fals în încrisuri şi bancrută frauduloasă.

Potrivit IGPR, 7 persoane vor fi duse la audieri.

Din cercetari a reiesit ca, in perioada 2017-2019, mai multe firme controlate de un grup de persoane ar fi creat un circuit evazionist, constand in evidentierea in actele contabile sau in alte documente legale a unor operatiuni fictive, prin care ar fi fost diminuat TVA-ul si impozitul pe profit datorat, in scopul sustragerii de la declararea si plata acestor obligatii fiscale.

De asemenea, ar fi fost intocmite contracte de imprumut societate/angajamente de plata antedatate, care ar fi fost false, documente care ar fi fost folosite de catre persoanele banuite pentru inscrierea la masa credala a unor creditori fictivi, in scopul obtinerii de catre acestia a unor avantaje ilicite, in dauna creditorilor bugetari.

Astfel, ar fi fost efectuate inscrieri fictive la masa credala in valoare de 14.505.991 de lei, aproximativ 3 milioane de euro.

Sursa : www.mediafax.ro