05 iul 2019 - Avocaţi

Fiul unui judecător, acuzat că este fals avocat. Baroul Bucureşti: “Nu figurează în evidenţe”

Alexandru Ion-Tudoran, fiul judecătorului Corneliu Bogdan Ion-Tudoran, este acuzat că execită funcţia de avocat, desi nu a fost niciodată membru al Uniunii Naţionale a Barourilor din România, iar întreaga situaţie este girată chiar de tatăl său.

“Vă confirm că nu figurează în evidenţele Baroului Bucureşti, nici ca avocat român, în drept românesc, nici ca avocat străin. Nu am cunoştinţă să existe sesizări împotriva domnului Tudoran. Câtă vreme nu este avocat în Baroul Bucureşti, în evidenţele UNBR, baroul nu are competenţa să soluţioneze eventuale sesizări împotriva activităţilor sale de avocat, pentru că nu este”, a declarat decanul Baroului Bucuresti, Ion Dragne, pentru Monitorul Justiţiei.

Întrebat de împuterniciri, decanul Baroului Bucureşti spune că nu au existat sesizări: “Nu am primit oficial niciun fel de sesizare, de la niciun fel de autoritate, nici de la persoane fizice care să fi fost în dispută cu respectivul domn.  (….) dacă primeam o sesizare, o dezbăteam în cadrul consiliului şi luam măsurile pe care le luăm în mod obişnuit”.

Informaţiile au fost publicate de cotidianul „România Liberă”, iar conform sursei citate, Alexandru Ion-Tudoran este fals avocat, fiind girat de către tatăl său judecătorul Secţiei I-a Penală a Curţii de Apel Bucureşti, Corneliu Bogdan Ion-Tudoran.

“România Liberă” menţionează că Alexandru Ion-Tudoran nu a fost niciodată membru al Uniunii Naţionale a Barourilor din România şi foloseşte frecvent la instanţele de judecată  “împuterniciri falsificate ce sunt editate de-a valma în română şi spaniolă, dar şi chitanţe fără nici un element de securizare fiscală, cumpărate cândva din librării. Suprinzător, nimeni nu se sesizează. Judecătorii în faţa cărora pledează, deşi au obligaţia să verifice calitatea de avocat a celui ce li se prezintă îmbrăcat în robă, nu o fac”.

Aceeaşi sursă menţionează că Alexandru Ion – Tudoran nu a trecut niciodată de examenele organizate de Uniunea Naţională a Barourilor din România şi a preferat să se înscrie pe listele a ceea ce s-a numit UNBR - Baroul Bota.

Baroul Bota, criticat de mulţi avocaţi şi catalogat ca fiind „barou paralel”, are peste 2.000 de avocaţi în tablou (disponibil pe www.bota.ro), iar între aceştia, figurează şi Ion-Tudoran Alexandru ca avocat stagiar înscris în Baroul Bucureşti în 24.05.2006, Având dreptul de a pune concluzii la judecătorii.  La o simpla căutare pe Baroul Bucureşti, nu apare numele lui Ion Tudoran (nici ca avocat definitiv, nici stagiar).

Fiul judecătorului Tudoran şi-a înfiinţat apoi entitatea fiscală „Cabinet de Avocat Ion-Tudoran Alexandru”, iar cu documentele în mână s-a înscris în mai 2013 în Baroul Avocaţilor din Sofia, Bulgaria.

“Oricum, la data de 17.09.2013, prin decizia 530, până şi Baroul Bota l-a exclus pe Alexandru Ion-Tudoran. Dar acesta nu a anunţat nicăieri”, noteaz[ publicaţia.

Asta pentru ca un an mai târziu, Alexandru Tudoran să obţină înscrierea în Colegiul Avocaţilor din Madrid.

“Culmea este că tatăl, judecătorul Corneliu Bogdan Ion – Tudoran, a promovat falsurile fiului într-un proces de drepturi salariale intentat, alături de alţi circa 30 de colegi judecători, împotriva Ministerului Justiţiei, a Curţii de Apel Bucureşti, Tribunalului Bucureşti şi Tribunalului Ilfov”, mai spune România Liberă.

 Mai precis, judecătorul şi-ar fi angajat fiul să îl reprezinte la Tribunalul Dâmboviţa în dosarul 1307/120/2016 -  privind litigii de muncă. Alături de alţi 24 de colegi, judecătorul şi-au cerut drepturi salariale restante

Alte procese ale tânărului avocat au fost pe rolul instanţelor: Judecătoria Buftea, Judecătoria Cornetu, Judecătoria Giurgiu, Tribunalul Bucureşti, Tribunalul Tulcea.

Judecătorul Corneliu Tudoran este cel care a soluţionat, la Curtea de Apel Bucureşti, dosarul lui Puiu Popoviciu.