19 ian 2023 - Avocaţi

Eva Kaili a fost ,,torturata", reclama avocatii: Trei nopti i-au tinut lumina aprinsa, ca sa poata dormi

Avocaţii politicienei susţin că Eva Kaili „a fost ţinută 16 ore într-o celulă de poliţie, nu în închisoare, la frig, i s-a refuzat o a doua pătură”, iar justiţia belgiană trebuie să evalueze dacă va continua s-o ţină într-o celulă.

Eva Kaili a fost ,,torturata", este acuzatia avocatului sau, Michalis Dimitrakopoulos, la finalul sedintei in fata Camerei de Consiliu, for care trebuie sa evalueze cererea de eliberare a fostei vicepresedinte PE, implicata in ancheta privind Qatargate si aflata in inchisoare de pe 9 decembrie.

,,Saptamana trecuta a stat trei zile in izolare, trei zile au tinut-o cu lumina aprinsa, era frig si nu i-au dat patura. Era indispusa si pierdea mult sange. Aceasta este tortura, suntem in Evul Mediu", a denuntat avocatul grecoaicei.

Justitia belgiana trebuie sa decida daca prelungeste detentia sau dispune masuri alternative. Kaili este reprezentata in instanta de avocatii Andre Risopoulos si Mihalis Dimitrakopoulos. Decizia judecatorilor este asteptata pentru dupa-amiaza acestei zile.

Sursa : www.mediafax.ro