02 mar 2021 - Avocaţi

Elena Udrea va face apel la sentinta. Avocat, dupa condamnarea fostului ministru: Absurda si iesita din limitele legii

Avocatul Elenei Udrea, Veronel Rădulescu, spune că hotărârea magistraţilor de la Curtea de Apel Bucureşti este absurdă şi ieşită din limitele legii şi va declara apel la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Veronel Radulescu, avocatul Elenei Udrea, a declarat, marti, dupa a clientei sale, ca va face apel la ICCJ, pentru ca decizia este ,,absurda" si ,,iesita din limitele legii".

,,Nu am vorbit inca cu doamna Udrea. Am sustinut in fata instantei ca acuzatiile sunt absurde. Acum nu pot sa spun altceva decat ca aceasta hotarare judecatoreasca este una absurda. Motivarea sumara pe care a facut-o in sedinta publica este iesita din limitele legii. Sigur ca vom declara apel si sa speram ca la ICCJ lucrurile vor fi puse in ordine si in lege", a spus Veronel Radulescu, la Antena 3.

Avocatul spune ca este exagerata condamnarea, care, in opinia sa, s-a facut in baza unui raport Greco.

,,Raportandu-ne la faptele si persoanele care au fost trimise in judecata, din punctul meu de vedere judecata trebuia sa se margineasca la acestea. Apropo de acel folos necuvenit (din motivarea citita de instanta - n.r.), care are un sens si un inteles clar, cum explicati faptul ca instanta, desi recunoaste ca in Codul Penal in baza carora s-au emis condamnarile textul de lege, nu incrimineaza folosul obtinut pentru altul? Cu toate acestea, instanta considera ca Romania era parte din niste tratate internationale care priveau obligativitatea de a introduce in textul de lege si acest aspect si ca s-ar fi discutat intr-un raport Greco ca ar fi fost acoperit si acest aspect. Eu cred ca suntem intr-adevar in sfera absurdului sa condamni pe cineva bazandu-te pe un raport Greco. Este exagerat", a mai spus Veronel Radulescu.

Elena Udrea a fost condamnata, marti, la 8 ani de inchisoare cu executare in dosarul privind campania din 2009, iar fiica presedintelui, Ioana Basescu, la 5 ani cu executare. Dan Andronic a fost achtat.

Sursa : www.mediafax.ro