08 ian 2022 - Avocaţi

Djokovic contesta anularea vizei de intrare in Australia. Avocatii lui sustin ca a fost infectat cu COVID-19 pe 16 decembrie si nu se poate vaccina

Avocatii sportivului pregatesc o contestatie legala pentru anularea vizei sale care este programata sa fie prezentata la o sedinta federala de judecata luni. Acestia au avut termen limita pana sambata seara sa depuna un rezumat al cazului lor.

Lui Djokovic i s-a interzis intrarea in Australia dupa ce a aterizat la Melbourne saptamana aceasta pentru a juca la Australian Open.Si jucatoarea ceha Renata Voracova invinuieste autoritatile australiene pentru gestionarea scutirilor de vaccinul Covid-19, scrie .

Djokovic, care a spus ca se opune vaccinarii, a primit o scutire medicala pentru a juca in turneu, intr-o decizie care i-a infuriat pe multi australieni obisnuiti.

Oficialii Australian Border Force (ABF) au declarat ca jucatorul in varsta de 34 de ani ,,nu a furnizat dovezi adecvate" pe aeroportul din Melbourne.

Intr-o scurta postare de pe Instagram, sportivul le multumeste fanilor pentru sprijinul acordat. Nu a mai facut nicio aparitie publica si niciun comentariu de cand a intrat in Park Hotel care gazduieste zeci de solicitanti de azil care incearca sa intre in tara.

UPDATE ora 10:13 -Conform unei stiri de ultima ora de pe , Novak Djokovic a primit o scutire de vaccin pentru a intra in Australia din cauza unei infectii recente cu Covid, spun avocatii sai in documentele instantei.

,,Data primului test Covid PCR pozitiv a fost inregistrata pe 16 decembrie 2021", au declarat avocatii.

In documentele instantei publicate sambata , avocatii lui Djokovic au spus ca la 14 zile dupa ce a fost testat pozitiv pe 16 decembrie, jucatorul ,,nu a avut febra sau simptome respiratorii de Covid-19 in ultimele 72 de ore".

Nu a existat niciun anunt prealabil despre infectia lui.

Sursa : www.mediafax.ro