13 ian 2021 - Avocaţi

Deutsche Bank va plati aproape 125 mil. dolari pentru a evita urmarirea penala din SUA. Avocat: "A ascuns platile catre consultanti din intreaga lume, platile fiind o modalitate de a oferi mita catre oficiali straini"

Cel mai mare creditor din Germania a fost de acord cu plata sumei de 125 mil. dolari si a incheiat un acord cu Departamentul de Justitie al SUA de amanare a urmaririi penale pentru trei ani, dar si un acord civil aferent cu Comisia SUA pentru valori mobiliare.

,,Deutsche Bank a ascuns platile catre consultanti din intreaga lume, platile fiind o modalitate de a oferi mita catre oficiali straini, pentru a castiga si pastra ,,proiecte de afaceri profitabile", a declarat Seth DuCharme, avocat american din Brooklyn. Un purtator de cuvant al bancii a spus: ,,Ne asumam responsabilitatea pentru aceste actiuni din trecut", care au avut loc intre 2008 si 2017, in urma sondajelor interne <> si a cooperarii depline cu autoritatile. Deutsche Bank a incercat sa restabileasca profitabilitatea dupa cinci ani de pierderi, inclusiv prin reducerea fortei de munca cu 18.000 de angajati.

De asemenea, a incercat sa-si restabileasca imaginea la Washington, pe fondul mai multor investigatii privind relatiile sale cu presedintele american Donald Trump, care a fost client al bancii. In cazul metalelor pretioase, procurorii au acuzat comerciantii Deutsche Bank ca au plasat tranzactii frauduloase, cunoscute sub denumirea de spoofing, pentru a-i determina pe alti comercianti sa cumpere si sa vanda contracte la preturi pe care altfel nu le-ar avea.

Sursa : www.mediafax.ro