13 iun 2019 - Avocaţi

Decanul Baroului Bucuresti, anunt privind votul electronic

Decanul Baroului Bucuresti Ion Dragne (foto) a facut joi, 13 iunie 2019, un anunt privind alegererea conducerii prin vot electronic.

Ion Dragne a informat avocatii din Baroul Bucuresti ca in 12 iunie 2019 a avut loc sedinta Comisiei juridice, de numiri, disciplina, imunitati si validari a Senatului, care a avut pe ordinea de zi avizarea Proiectului de modificare a art. 54 si art. 55 din Legea nr 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat: “Comisia, cu majoritate, a

dat aviz favorabil initiativei care a avut la baza propunerea Baroului Bucuresti, cu exceptia propunerii ca organele de conducere a profesiei sa poata fi alese si prin intermediul votului in sistem electronic. Neacceptarea propunerii de vot electronic s-a datorat si obiectiunilor prezentate de domnii avocati Mihnea Stoica si Bardan-Raine Danny Gabriel, bazate in principal pe posibilitatea fraudei si a imprejurarii ca votul electronic nu este in interesul profesiei.

Decanul Baroului Bucuresti apreciaza public consecventa dlui avocat Daniel Fenechiu, care a votat, in calitate de senator, forma aprobata de Consiliul Baroului Bucuresti”.

Sursa : www.juri.ro