29 iun 2020 - Avocaţi

Darius Valcov a ramas fara unul dintre avocati inainte de sentinta. Fostul ministru este acuzat de instigare la dare si luare de mita

Ex-consilierul fostului premier Viorica Dăncilă, Darius Vâlcov, a rămas fără unul dintre cei trei avocaţi, înainte de dezbaterile care încep luni, la ora 13.00, la Tribunalul Gorj, în dosarul în care este acuzat de instigare la dare şi luare de mită.

Sotia lui Toni Grebla a decis sa nu il mai reprezinte pe Darius Valcov.

Dezbaterile in dosarul fostului ministru al Finantelor, Darius Valcov, incep luni, la ora 13.00, la Tribunalul Gorj. Unul dintre cei trei avocati a anuntat ca a decis sa rezilieze contractul cu clientul sau, dupa aproximativ un an in care l-a reprezentat in fata instantei.

,,Am reziliat contractul din cauza neintelegerilor cu ceilalti avocati", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Mihaela Grebla, fosta avocata a lui Darius Valcov.

Surse apropiate celor doi sustin ca decizia a fost luata de sotia lui Toni Grebla, dupa ce ceilalti doi avocati ar fi depus mai multe cereri de amanare, unele considerate de aceasta nejustificate, despre care nu era anuntata. Ceilalti doi avocati ar fi precizat in cereri ca au alte procese in alte judete.

,,Eu eram pregatita pentru termenul anterior. Fara sa imi spuna, fara nimic, ceilalti avocati au facut din nou cerere de amanare. Eu am pierdut o gramada de termene la alte instante, pentru ca ei nu imi spuneau din timp si eram pusa si intr-o situatie proasta fata de judecatori. Eu aveam pregatit tot si pe raspunderea mea spuneam ca este totul pregatit pentru termenul urmator si ceilalti doi avocati, de la Bucuresti si Slatina, faceau cerere de amanare", a declarat Mihaela Grebla.

Aceasta a depus cerere de reziliere a contractului, cu toate ca Darius Valcov si-ar fi exprimat dorinta de a-l reprezenta pana la finalul procesului. Luni ar putea fi anuntata prima sentinta in acest dosar, la Tribunalul Gorj. Fostul ministru este acuzat de instigare la dare si luare de mita, procurorii avand informatii ca Valcov ar fi mituit un functionar din cadrul Oficiului de Cadastru. In acelasi dosar sunt trimise in judecata alte trei persoane.

Potrivit procurorilor Parchetului de pe langa Tribunalul Olt, Darius Valcov este acuzat ca a initiat constituirea unui numar de trei societati care actionau ca un tot unitar. Ulterior, fostul ministru al Finantelor Publice ar fi decis sa-l coopteze, in cadrul uneia dintre acestea, pe Eduard Cincu, functionar al Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliare (OCPI) Olt, care sa verifice in prealabil documentatia intocmita de catre angajatii uneia dintre firme - avand ca activitate cadastru - astfel incat sa nu fie inregistrate multe respingeri de la OCPI. Potrivit anchetatorilor, Mircea Dogaru a fost cel care, in perioada ianuarie - aprilie 2012, i-a remis lui Eduard Cincu, functionar public din cadrul OCPI Olt, suma de 1.000 lei lunar, el fiind acuzat de dare de mita in forma continuata. Ceilalti trei inculpati in dosar sunt Mircea Dogaru, fost consilier juridic al Millenium Topgraphica, Elena Calota, administratorul societatii, ambii judecati pentru dare de mita si functionarul public din cadrul Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliare Olt, Eduard Cincu, acuzat de luare de mita.

Sursa : www.mediafax.ro