20 sep 2021 - Avocaţi

Congresul UDMR. Avocatul Poporului, raspuns pentru AUR privind demiterea lui Molnar: ,,Adjunctii sunt numiti"

Dupa ce Dan Tanasa, presedintele Comisiei pentru egalitatea de sanse pentru femei si barbati din Camera Deputatilor, a cerut public Avocatului Poporului demiterea imediata a lui Molnar Zsolt din functia de adjunct al Avocatului Poporului, pentru participarea la congresul UDMR de la Sangeorgiu de Mures, reprezentantii institutiei i-au transmis deputatului AUR ca adjunctii sunt numiti.

,,Fata de sustinerile domnului deputat, facem precizarea ca institutia Avocatul Poporului nu are cunostinta daca domnul Molnar Zsolt a participat sau nu la evenimentul sus-mentionat (Congresul UDMR - n.r.). In situatia in care informatiile prezentate sunt reale, aratam faptul ca domnul Molnar Zsolt nu a avut un mandat de reprezentare din partea Avocatul Poporului", transmite Avocatul Poporului.

Institutia arata, de asemenea, ca Avocatul Poporului nu are in competente demiterea adjunctilor.

,,Potrivit dispozitiilor art. 11 alin. (1) din Legea nr. 35/1997 privind organizarea si functionarea institutiei Avocatul Poporului, republicata, adjunctii Avocatului Poporului sunt numiti pe o durata de 5 ani de catre birourile permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului, la propunerea Avocatului Poporului, cu avizul comisiilor juridice ale celor doua Camere ale Parlamentului", potrivit sursei citate.

Congresul UDMR a avut loc vineri, la Sangerorgiu de Mures. La eveniment au participat numerosi lideri politici de la guvernare si din opozitie.

Sursa : www.mediafax.ro