11 feb 2019 - Avocaţi

Confruntat cu protestul avocatilor, Toader ameninta: Voi face publice solicitarile ,,nemotivate"

Ministrul Tudorel Toader a precizat, luni, pe Facebook, că în scurt timp va publica solicitările avocaţilor, în contextul în care apărătorii au anunţat că se vor aduna în faţa Curţii de Apel Bucureşti pentru a trage un semnal de apel în legătură cu onorariile.

,,Mesajul anterior nu a constituit si nu constituie un atac la avocati, categorie profesionala din care fac parte! In scurt timp voi face publice solicitarile absolut nemotivate ale avocatilor. Ex - onorariu pentru depunere actiune de divort - se propune majorarea de la 100 lei la 600 lei. La intrebarea mea - este vorba doar de depunerea actiunii sau si de sustinerea acesteia in instanta ? Raspuns - " nu stiu"/cel mai probabil este faptul ca autorul afirmatiei nu doreste sa ii dau numele", a scris ministrul Tudorel Toader pe Facebook.

Precizarea vine in conditiile in care avocatii bucuresteni au anuntat ca se vor aduna luni, la ora 13:00, pe scarile Curtii de Apel Bucuresti pentru a trage un semnal de alarma in legatura cu nivelul si modalitatea de stabilire a onorariilor din oficiu.

Ei solicita majorarea onorariilor cuvenite avocatilor, reglementarea prin protocol a onorariilor/remuneratiilor cuvenite curatorilor, dar si eliminarea practicii judecatorilor ori procurorilor de cenzurare a acestor onorarii.

Sursa : www.mediafax.ro