21 sep 2023 - Avocaţi

Compania Tesla a lui Elon Musk a fost data in judecata. Avocatii cer sume mari de plata

Un grup de avocaţi care a dat în judecată directorii Tesla pentru plăţi excesive cere un onorariu de 229 de milioane de dolari, sau 10.690 de dolari pe oră.

O echipa de avocati care i-a fortat pe directorii Tesla sa convina in iulie sa returneze despagubiri de peste 700 de milioane de dolari cauta acum o zi de plata uriasa.

Avocatii vor ca un judecator sa aprobe un onorariu de 229 de milioane de dolari, sau 10.690 de dolari pe ora, potrivit unui dosar din 8 septembrie, depus la Curtea Cancelariei din Delaware.

Cei 12 inculpati director, inclusiv James Murdoch si Larry Ellison, au fost de acord sa returneze o compensatie de 735 de milioane de dolari, sa renunte la un alt potential 184 de milioane de dolari si sa revizuiasca modul in care consiliul de administratie stabileste plata directorilor. Banii din decontare vor fi platiti catre Tesla si vor beneficia indirect actionarilor, un tip de caz cunoscut sub numele de proces derivat.

Banii din intelegere vor fi platiti Tesla si vor beneficia actionarii indirect. Firmele de avocatura estimeaza valoarea totala a intelegerii la 919 milioane de dolari si solicita 25% din aceasta ca onorariu.

Directorii Tesla nu s-au opus cererii de onorariu, dar se asteapta sa o faca.Onorariul legal si intelegerea trebuie aprobate de un judecator din Delaware la o audiere programata pentru 13 octombrie.Actionarii Tesla au pana vineri sa depuna o obiectie, potrivit .

Sursa : www.mediafax.ro