17 oct 2020 - Avocaţi

COMENTARIU Sorin Avram: Cazul primarului de la Sibiu, rezolvat de avocatul Klaus Iohannis

La Judecătoria Sibiu lucrează oameni incompetenţi şi neexperimentaţi. Acest verdict l-a dat Astrid Fodor, primarul reales, dar nevalidat al Sibiului, moştenitoarea scaunului pe care a stat Klaus Iohannis până a se muta pe fotoliul de la Cotroceni.

La Judecatoria Sibiu lucreaza oameni incompetenti si neexperimentati. Acest verdict l-a dat Astrid Fodor, primarul reales, dar nevalidat al Sibiului, mostenitoarea scaunului pe care a stat Klaus Iohannis pana a se muta pe fotoliul de la Cotroceni.

Primarii de la Sibiu cunosc mult mai bine legea decat judecatorii sibieni, dupa cum o spune Astrid Fodor: ,,Da, astazi (vineri - n.r.) am vorbit cu presedintele (Klaus Iohannis - n.r.). O convorbire scurta. Presedintele era la Consiliul European, la Bruxelles, dar am discutat scurt aceasta situatie. Bineinteles ca m-a incurajat domnul presedinte. Domnul presedinte cunoaste foarte bine legislatia si este convins ca se va tine cont de ceea ce zice legea. Tot numai acelasi lucru il discutam: respectarea legii. Da, eu l-am sunat. Eu bineinteles ca sper ca voi castiga. Nu pot sa cred ca se continua in acest mod si la Tribunalul Sibiu. La Tribunalul Sibiu sunt judecatori cu mai multa experienta, competenti si am toata increderea ca se vor apleca asupra documentelor pe care le vom depune la dosar".

Declaratiile doamnei Fodor pun intr-o lumina nefavorabila Judecatoria Sibiu si in acelasi timp pun presiune pe judecatorii de la Tribunalul Sibiu, judecatori care trebuie sa-i permita instalarea in functia de primar, pe care a castigat-o la alegerile din 27 septembrie. Pe post de avocat, dupa cum reiese din declaratiile doamnei Fodor, este Klaus Iohannis. Si care instanta si-ar permite sa-l contrazica pe presedintele Romaniei, despre care se stie ca este aparatorul numarul 1 al statului de drept, nu-i asa?

Apoi, trebuie tinut cont de faptul ca in ceea ce priveste incompatibilitatea constatata de ANI in cazul doamnei Fodor se pronunta cineva cu experienta in domeniu, Klaus Iohannis trecand el insusi printr-un proces de incompatibilitate. Proces pe care l-a castigat, victoria in fata instantei permitandu-i sa ocupe cea mai inalta functie in stat. Verdictul Inaltei Curti de Casatie si Justitie in cazul Iohannis a fost dat in ianuarie 2015, dupa ce primarul de la Sibiu castigase alegerile prezidentiale, dar asta-i alta poveste. Cum alta poveste este si cea in care presedintele Klaus Iohannis a numit-o judecator la Curtea Constitutionala pe presedinta ICCJ, Livia Stanciu, mandatul acesteia inceput in 2016 fiind unul de 9 ani.

Declaratiile facute de Astrid Fodor dupa dialogul avut cu presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, vor avea darul de a-i determina pe judecatorii de la Tribunalul Sibiu sa-si demonstreze experienta si competenta despre care vorbea realeasa, pentru a nu-l dezamagi pe aparatorul numarul 1 al statului de drept, dar si pentru a nu-i supara pe alegatorii sibieni care au votat-o pe mostenitoarea domnului Iohannis.

Succes in noul mandat de primar, doamna Astrid Fodor!

Sursa : www.mediafax.ro