25 nov 2020 - Avocaţi

Avocatul Poporului vrea sa afle de ce s-au inchis scolile in Romania. Renate Weber a cerut un punct de vedere Ministerelor Educatiei si Sanatatii

Institutia Avocatului Poporului vrea sa stie de ce scolile sunt inchise, in timp ce OMS cere redeschiderea lor. Renate Weber a cerut Ministerelor Educatiei si Sanatatii un punct de vedere in legatura cu inchiderea scolilor, in conditiile in care OMS recomanda ca elevii sa faca ore in clase. De asemenea, Weber incearca sa afle de ce autoritatile romane nu au un plan clar privind desfasurarea orelor online si de ce nu se adopta modelul din numeroase tari europene care nu au suspendat cursurile la scoala.

,,In zona rurala, practic, conectivitatea la internet este extrem de precara si in multe locuri nu exista. Accesul la mijloacele prin care sa poate participa la invatamantul online, in multe locuri nu exista. Vom avea o generatie care are doi ani scolari pierduti", spune Renate Weber, Avocatul Poporului.

OMS spune ca sanatatea mintala a copiilor si educatia lor este prioritate, cu atat mai mult cu cat rata de infectare in randul elevilor este foarte mica. Nu ei sunt factorii principali de raspandire, sustin specialistii.

,,Daca ne uitam la statele membre ale UE, vedem ca acolo s-au facut eforturi foarte mari tocmai ca scolile sa fie deschise. Au fost inchise multe alte locuri, dar scolile au ramas deschise tocmai pentru ca guvernele se gandesc la ceea ce inseamna educatia acestei generatii", adauga Renate Weber.

Sursa : www.mediafax.ro