12 oct 2018 - Avocaţi

Avocatul Poporului se autosesizeaza in cazul asistentei concediate de la Spitalul Universitar

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu şi efectuează o anchetă la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), în legătură cu concedierea asistentei medicale care a făcut greva foamei acum câteva luni.

Avocatul Poporului a anuntat, vineri, ca s-a sesizat din oficiu in cazul asistentei Mariana Luceanu, care a fost concediata de la Spitalul Universitar din Bucuresti, dupa ce s-a aflat in greva foamei.

,,A fost sesizat Corpul de control al Ministrului Sanatatii, de catre Domeniul Drepturile omului, egalitate de sanse intre barbati si femei, culte religioase si minoritati nationale din cadrul Avocatului Poporului, cu solicitarea de a informa cu privire la rezultatul controlului efectuat. Pana in prezent nu s-au primit informatii din partea Corpului de Control al Ministrului Sanatatii", se arata intr-un comunicatul, transmis, vineri, de Avocatul Poporului.

Asistenta de la Spitalul Universitar a fost concediata dupa ce a fost in greva foamei timp de 17 zile in luna august. Ea sustine ca motivul ar fi ca a vorbit despre neregulile din cadrul institutiei medicale, insa managerul spitalului precizeaza ca a fost desfacut contractul din motive disciplinare.

"Am facut greva foamei, eu nu am fost in discoteca. (...) Am terminat (n.r - greva foamei) in 22 august, acum suntem in 12 octombrie. (...) Pentru ca am vorbit. A deranjat faptul ca am spus neregulile din acest spital, pentru ca am adus dovezi in spatiul public, in cel virtual si in mass-media, pentru ca toti colegii sunt alaturi de mine, dar le e frica sa vorbeasca. Pentru ca am spus ca in aceasta unitate s-a instaurat o dictatura, pentru ca asta e adevarul", a declarat, vineri, Mariana Luceanu, fosta angajata a Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti.

De cealalta parte, managerul unitatii spitalicesti sustine ca a fost desfacut contractul de munca din motive disciplinare.

"Doamna a fost cercetata disciplinar in comisia de disciplina pentru absentele repetate si nemotivate de la locul de munca. Nu are nicio legatura cu afirmatiile spuse in spatiul public. Din cauza parasirii locului de munca, a pus in pericol viata pacientilor. S-a votat in unanimitate la comisia de displinica si i s-a comunicat ieri (joi) decizia", a spus, pentru MEDIAFAX, managerul Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti, Adriana Nica.

Sursa : www.mediafax.ro