10 aug 2018 - Avocaţi

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu in cazul femeii decedate in curtea Spitalului Obregia

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu, vineri, şi va efectua o anchetă în cazul femeii găsită decetată în curtea Spitalul Clinic de Psihiatrie “Prof. Dr. Al. Obregia”, pentru a vedea dacă a fost încălcată Constituţia, infomează instituţia printr-un comunicat remis MEDIAFAX.

,,Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu si efectueaza demersuri in cazul unei femei de 63 de ani internata la Spitalul Clinic de Psihiatrie "Prof. Dr. Al. Obregia", data disparuta de catre familie din data de 2 august, gasita moarta, miercuri, in curtea unitatii medicale. Sesizarea din oficiu vizeaza posibila incalcare a art. 22, art. 34 si art. 50 din Constitutia Romaniei privind dreptul la viata si la integritate fizica si psihica, dreptul la ocrotirea sanatatii si protectia persoanelor cu handicap", transmite Avocatul Poporului, intr-un comunicat remis MEDIAFAX.

Femeia gasita moarta in curtea Spitalului Obregia din Capitala disparuse in urma cu sase zile din unitate, avea 63 ani, era diagnosticata cu schizofrenie paranoida si se internase voluntar, insa ea obisnuia sa fuga de acasa, spune ASSMB, care precizeaza ca s-a inceput o cercetare in institutie.

,,Din informatiile oferite anchetatorilor, de catre familia pacientei disparute, cadavrul gasit in curtea spitalului este al persoanei T. V., cautata din data de 2 august 2018. Potrivit conducerii spitalului, pacienta T. V., in varsta de 63 de ani, a fost internata pe data de 22 iulie 2018, la Sectia XI, ca pacient voluntar, diagnosticat cu schizofrenie paranoida. Pe 26 iulie 2018, a fost consultata, nu prezenta probleme cardiace deosebite, insa medicii au stabilit ca este malnutrita. Precizam ca in urma cu doi ani, pacienta T. V. mai fusese internata de trei ori, in acelasi spital, in februarie, iunie si octombrie. Si atunci si acum, din discutiile avute cu familie, cadrele medicale au consemnat faptul ca femeia parasea frecvent domiciliul, neavand o destinatie anume. Mai mult decat atat, consuma si alcool", se arata intr-un comunicat al reprezentantilor Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti (ASSMB).

Potrivit sursei citate, in data de 2 august, la ora 14:00, femeia a vorbit cu familia sa, folosind telefonul unui medic. Dupa o ora, ea s-a prezentat la tratament si a anuntat asistenta ca iese in curtea spitalului sa fumeze.

Politistii de la serviciul Omoruri si procurorii de la Parchetul Capitalei au deschis un dosar de moarte suspecta dupa ce, miercuri, a fost descoperit, in curtea Spitalului ,,Alexandru Obregia" din Bucuresti, cadavrul unei femei care initial disparuse din unitate.

Politistii Serviciului Investigatii Criminale din Sectorul 4 al Capitalei, au depistat, in curtea Spitalului ,,Alexandru Obregia" din Bucuresti, cadavrul unei femei, dupa ce initial aceasta a disparut din incinta unitatii.

Potrivit Politiei Capitalei, cadavrul femeii a fost ridicat si dus la Institutul National de Medicina Legala, pentru efectuarea necropsiei. De asemenea, pentru a afla cauzele si conditiile decesului femeii, a fost deschis un dosar de moarte suspecta, cercetarile fiind preluate de compartimentul Morti Suspecte din cadrul serviciului Omoruri si de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti.

Sursa : www.mediafax.ro