25 apr 2019 - Avocaţi

Avocatul Poporului a extins sesizarea din oficiu in legatura cu doua cazuri de MENINGITA

Avocatul Poporului a extins sesizarea din oficiu cu privire la cazurile de meningită, referindu-se la adolescenta din Vaslui care a decedat şi la fata internată la Spitalul din Botoşani. Instituţia precizează că deja face demersuri legate de moartea elevei de la Colegiul Gheorghe Lazăr din Capitală.

,,Avocatul Poporului a extins sesizarea din oficiu in legatura cu alte doua cazuri de meningita, face demersuri si monitorizeaza fenomenul. Mass-media relateaza despre alte doua cazuri de imbolnaviri cu meningita. O adolescenta din Vaslui, internata la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi, a decedat, in timp ce o alta fata, internata la Spitalul din Botosani, tot cu diagnosticul de meningita, se afla sub tratament. Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu si intreprinde deja demersuri in legatura cu decesul, din cauza infectiei meningococice, a elevei de la Colegiul National Gheorghe Lazar din Bucuresti", transmite institutia, intr-un comunicat de presa remis, joi, MEDIAFAX.

,,Conform Presedintelui Societatii Romane de Microbiologie, doctorul Alexandru Rafila, care a acordat un interviu postului Digi 24, infectia meningococica <>. Medicul Rafila a mai spus ca <>", a completat sursa citata.

Joi, o eleva de la Colegiul National ,,Gheorghe Lazar" din Capitala, confirmata cu meningita, a murit. Liceul a luat decizia suspendarii cursurilor pentru ziua de vineri. Pentru trei dintre elevii de la liceul Gheorghe Lazar, din Capitala, testati dupa ce o eleva a murit saptamana trecuta de meningita, rezultatul a fost pozitiv pentru Neisseria meningitidis, ca purtatori clinic sanatosi ai virusului, transmite Ministerul Sanatatii.

Adolescenta in varsta de 15 ani din Vaslui, suspecta de meningita meningococica, a murit, a precizat pentru MEDIAFAX, directorul Spitalului de Boli Infectioase din Iasi.

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a declarat, luni, la Bistrita, ca nu se impune introducerea obligatorie a vaccinarii impotriva meningitei, chiar daca au existat cazuri de deces, deoarece numarul imbolnavirilor este mic. Un nou caz de meningita meningococica a fost semnalat la Botosani.

Sursa : www.mediafax.ro