09 aug 2019 - Avocaţi

Avocatul Piperea atrage atentia: “E timpul sa fie luati in vizor functionarii privati, coruptii privati”

Avertisment ingrijorator lansat de cunoscutul avocat Gheorghe Piperea (foto).

Analizand dosarul de la DNA deschis impotriva directorului Oracle Sorin Mindrutescu pentru coruptie in mediul privat, Piperea anunta ca a venit vremea ca in atentia acestui parchet sa intre “functionarii privati, coruptii privati”. Asta dupa ce campania anticoruptie care a vizat politicienii si functionarii publici a fost un esec de proportii, Romania fiind considerata cea mai corupta tara din Europa.

Gheorghe Piperea are un mesaj si pentru cei care considerau ca nu este nimic in neregula sa fie monitorizati de “neo-sekuritate”,

pe motiv ca nu fura si nu sunt corupti. “S-ar putea ca undeva, candva, sa aveti, totusi, o surpriza”, ii atentioneaza renumitul avocat.

Iata comentariul avocatului Gheorghe Piperea facut pe pagina sa de Facebook:

“E foarte interesant ca mai toata lumea chestioneaza decizia DNA de a-l inculpa pe un privat pentru coruptie privata. Lumea se mira ca cineva poate fi cercetat pentru coruptie 'privata'.

In primul rand, nu inteleg cum, de data asta, sfanta sfintelor, DNA, e supusa acestui chestionar. Pana acum, tot ce ajungea la DNA era deja condamnat, era deja penal. Ce s-a schimbat acum? De ce nu e crezuta minunea judiciara?

In al doilea rand, trebuie sa reamintesc ca legea care sanctioneaza faptele de coruptie este facuta in asa fel incat sa fie extinsa la oricine, functionar public sau privat. Cel mai preocupant din acest punct de vedere este abuzul in serviciu, in tiparului caruia poate intra chiar si vanzatorul de la aprozar.

Cand spuneam aceste lucruri, cu lux de amanunte, in februarie 2017, eram facut comunist, bolsevic, pesedist si cate si mai cate.

Nu ma bucur ca s-a ajuns la vorba mea, pentru ca ochiul si timpanul neo-sekuritatii ne privesc pe toti. S-a inceput cu politicienii si functionarii publici, s-a terminat cu ei 'apoteotic' (asa de minunat a mers lupta anti-coruptie incat coruptia este atat de extinsa in prezent, incat suntem perceputi ca cea mai corupta tara din Europa, desi suntem doar pe locul 13 din 27 in acest top al rusinii). Acum e timpul sa fie luati in vizor functionarii privati, coruptii privati.

Obisnuiti-va cu asta, mai ales ca ati crezut cu totii ca nu e nimic in neregula sa fiti monitorizati de neo-sekuritate, pentru ca voi nu furati, nu sunteti corupti, nu abuzati in serviciu (si e adevarat in proportie mare). S-ar putea ca undeva, candva, sa aveti, totusi, o surpriza”.

Sursa : www.juri.ro