12 dec 2019 - Avocaţi

Avocatul din Iasi care a ucis doi tineri intr-un accident, eliberat conditionat. Cat a stat in inchisoare

Avocatul ieşean care s-a urcat beat la volan şi a condus cu 150 de kilometri la oră, omorând doi oameni, a fost eliberat condiţionat după 2 ani şi 9 luni de închisoare.

Magistratii Judecatoriei Vaslui au admis cererea Comisiei de Liberari Conditionate din cadrul Penitenciarului Vaslui, astfel ca, dupa 2 ani si 9 luni de inchisoare, avocatul care a provocat un accident din Iasi in care 2 persoane au murit a fost eliberat conditionat.

Victor Ion Axinte a parasit Penitenciarul Vaslui miercuri.

Pe 22 martie 2017, avocatul s-a urcat la volanul masinii sale dupa ce a consumat bauturi alcoolice la un restraurant din Iasi. In doar cateva minute a intrat cu viteza intr-o intersectie din zona Granit si a provocat un accident in urma caruia doi tineri si-au pierdut viata. Accidentul a fost surpins de imaginile de camerele de supraveghere, iar potrivit rechizitoriului, in momentul impactului Victor Axinte avea 155 de kilometri la ora.

In momentul prelevarii probelor de sange avocatul avea alcoolemia de 2,05 la mie in sange.

Cateva luni mai tarziu, magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au decis condamnarea definitiva a avocatului la 5 ani si 8 luni.

Sursa : www.mediafax.ro