12 iul 2019 - Avocaţi

Avocatul Chitic, revoltat de hotararea definitiva din cazul Sorina

Avocatul Dan Chitic (foto) si-a exprimat vineri, 12 iulie 2019, revolta fata de hotararea judecatoreasca definitiva din cazul fetitei Sorina Lucan din Baia de Arama.

Mentionam ca joi, 11 iulie 2019, judecatorii Liliana Alexandru, Cristina Muncioiu si Marian Lungu de la Curtea de Apel Craiova au respins cererea Procurorului General Bogdan Licu de revizuire a adoptiei internationale in cazul Sorinei.

In acest context, avocatul Chitic a sustinut ca „Statul de drept” s-a transformat in „Dreptul statului”, cu atat mai mult cu cat in aceeasi zi Sectia pentru procurori a CSM a respins solicitarea Inspectiei Judiciare ca procuroarea PCA Craiova Maria Antoaneta Piturca sa fie suspendata din functie pe parcursul cercetarii disciplinare.

Mai precis, in opinia lui Chitic, „'Statul de drept' romanesc a devenit un moroi, un golem scapat de sub orice control, a capatat o vointa proprie subsumata doar impulsurilor pe care le primeste de undeva de departe”.

Nici presedintele Klaus Iohannis nu ar trebui sa stea linistit, pentru simplul fapt ca

imediat ce isi va pierde functia, „va deveni urmatorul politician care va fi devorat de sistemul pe care a incercat sa-l stapaneasca”, mai arata Dan Chitic.

Postarea de pe Facebook a avocatului Dan Chitic:

„Ieri, si ultimul colt al valului ipociziei si minciunii s-a sfasiat. De ieri, de cand cazul Sorinei a fost transat intr-un mod nu doar inuman si imoral dar si profund ilegal, de ieri s-a institutionalizat dreptul discretionar al statului de a face legea impotriva legii, impotriva moralei si impotriva firii.

Sub protectia mai marilor nostri euro-atlantici, “Statul de drept” si-a insusit dreptul de a actiona dincolo de drept si independent de lege. “Statul de drept” romanesc a devenit un moroi, un golem scapat de sub orice control, a capatat o vointa proprie subsumata doar impulsurilor pe care le primeste de undeva de departe.

Faptul ca un personaj abject si abuziv precum “procuroarea” Piturca a scapat fara nicio sanctiune nu este rezultatul vreunui ordin venit de pe dealul Cotroceniului sau din padure. Nu, “Statul de drept” a capatat o vointa si o constiinta proprie, a devenit Statuldedrept, entitate cu agenda si interese proprie, independenta de orice control al politicului, deci pana la urma, scapat de sub controlul fie si indirect si aproximativ al cetateanului, al carui interes al trebui sa-l apere teoretic.

Ieri, un copil, o fetita a fost despartit de fratele ei natural si de cei pe care ii percepea ca fiindu-i parinti, fiind impachetata si trimisa undeva peste ocean, catre casa unui cuplu de americani de origine romana care recunosc ca au platit 30.000 USD pentru a primi coletul… ei si? Asta vrut-a Statuldedrept! Vointa sa a devenit dreptate, a devenit lege!

Asta demonstreaza ca Statuldedrept nu mai are nicio limita, nicio teama de opinia publica (si aia controlata si fermecata de cantul abisal al noului tatuc) si nici frica de Dumnezeu. Statuldedrept a devenit “dumnezeul” Romaniei, acesta avand o agenda si interese proprii, ungand si binecuvantand tot felul de Zei sau Semizei pe plaiurile dambovitene… de care se foloseste atata vreme cat ii sunt de folos, iar, odata picati in dizgratie, Statuldedrept nu ezita sa-si devoreze odraslele precum Chronos.

Semnalul de ieri ar trebui sa ii puna pe ganduri chiar si pe cei care inca se cred stapani pe Statuldedrept. Caderea in dizgratie, sau simpla inutilitate dobandita prin consumarea resurselor sau imbatranirea personajului ce se crede “lider” il va transforma intr-o victima sigura a celui pe care l-a hranit si crescut. Caci da, Statuldedrept a fost crescut de catre actuala clasa poiltica. Statuldedrept a fost hranit constant de “alesii” nostri cu si din drepturile omului, drepturile cetateanului. A fost hranit cu destine, cu vieti. Si acum a prins gustul sangelui. Cel ce fusese construit sa fie animalul de paza al celor putini din varful establishmentului a devenit o fiara scapata de sub control care a ajuns sa-i controleze pe fostii sai sefi. Cazul Dragnea e doar un “teaser”, o mostra a ceea ce va urma… Si Iohannis stie asta. Stie ca daca isi va pierde scaunul, KWI va deveni urmatorul politician care va fi devorat de sistemul pe care a incercat sa-l stapaneasca.

Din pacate, acest mecanism infernal nu il intalnim doar in Romania. Statuldedrept si arhanghelii acestuia - serviciile secrete au devenit omnipotente mai peste tot in “lumea civilizata”. Vezi si lupta demonizatului Trump cu glorificatul Statdedrept american - deepstate-ul, o lupta departe de a fi incheiata si putin probabil sa fie castigata de alesul poporului american.

Mai e vreo solutie? Nu stiu! Nu cred… In schimb avem datoria de a spune Adevarul si de a actiona in consecinta! Cu orice pret! Convingerea mea este ca avem obligatia umana, nu “doar” cetateneasca, sa readucem Omul - incununare a creatiei, in centrul constructiei sociale, Cetateanul, drepturile si bunastarea acestuia, sa redevina scopul final al Statului. Tot asa cum Natiunea si propasirea acesteia trebuie sa fie scopul si centrul atentiei organismelor parastatatale si nu supusa si materia prima a lacomiei institutionalizate.

Da! Statul trebuie sa redevina instrumentul si supusul cetateanului si nu suzeranul si stapanul cetateanului. Este momentul sa spunem raspicat ca drepturile omului si ale cetateanului au prevalenta asupra “Statului de drept”, acesta din urma nefiind decat mijlocul prin care drepturile si interesele noastre sunt aparate.

Statul de drept trebuie sa revina in slujba drepturilor si intereselor cetateanului!

Este momentul sa destructuram moroiul care a devenit Statuldedrept.

Maine va fi prea tarziu!

Acum ori niciodata!

#IntaiCetateanul!

#IntaiRomania!”

Sursa : www.juri.ro