06 nov 2018 - Avocaţi

Avocatii Teldrum cer stramutarea dosarului de la Teleorman

Avocaţii apărării au cerut, marţi, la judecarea cererii de redeschidere a dosarului Teldrum, strămutarea procesului, din cauza mediatizării excesive a acestuia în judeţ, transmite corespondentul MEDIAFAX.

La procesul prin care procurorii DNA au cerut redeschiderea dosarului Teldrum, pe fondul aparitiei de probe noi, avocatii firmei, prezenti, marti, la Tribunalul Teleorman, au solicitat stramutarea dosarului, din cauza mediatizarii excesive a lui in judet.

Astfel, unul dintre avocati a cerut amanarea cauzei pentru solutionarea ei de catre Curtea de Apel Bucuresti. Procurorul DNA, aflat in sala, a insistat, insa, pentru continuarea judecarii fondului, in ciuda cererii de stramutare.

Judecatorul de sedinta, Violeta Maidanuc, a considerat ca e preferabil sa nu se ajunga in situatia anularii hotararii sale daca se va accepta cererea de stramutare.

Maidanuc a admis cererea de stramutare si a stabilit un alt termen de judecata, in cazul in care cererea de stramutare va fi judecata in defavoarea Teldrum si procesul va continua la Teleorman.

Termenul stabilit pentru aceasta eventualitate este data de 4 decembrie.

Potrivit cererii de stramutare formulate de avocatii Teldrum, aceasta vine din cauza "intensei mediatizari a cauzelor privind Teldrum si pentru inlaturarea oricaror suspiciuni si efecte nedorite ale judecarii cauzei in Teleorman".

Este deja a treia amanare in procesul redeschiderii dosarului dosarului Teldrum, ultimul motiv de amanare invocat de avocatii Teldrum fiind lipsa procedurii in citarea partilor.

Sursa : www.mediafax.ro