22 sep 2022 - Avocaţi

Avocatii lui Donald Trump resping ferm acuzatiile Procuratorii din New York

Avocaţii fostului preşedinte american Donald Trump au respins, miercuri seară, acuzaţiile formulate de Procuratura statului New York împotriva Organizaţiei Trump, afirmând că acţiunea se înscrie în "agenda politică".

"Actiunea de astazi nu se bazeaza nici pe fapte, nici pe lege, ci se concentreaza doar pe avansarea agendei politice a procurorului general" din New York, a comunicat avocata Alina Habba, reprezentanta firmei de avocatura a Organizatiei Trump, conform site-ului Politico.com.

"Este extrem de clar ca Oficiul Procurorului General si-a depasit autoritatea statutara cautand tranzactii care nu au avut nicio neregula. Suntem increzatori ca sistemul nostru judiciar nu va accepta acest abuz de autoritate si asteptam sa ne aparam clientul de fiecare dintre acuzatiile fara fundament ale procurorului", a subliniat Alina Habba.

Procuratura statului New York a intentat proces, miercuri, impotriva fostului presedinte Donald Trump si a organizatiei care administreaza companiile familiei acestuia, formuland acuzatii privind practici frauduloase referitoare la valoarea activelor. Actiunea judiciara a procurorului Letitia James ii vizeaza pe fostul presedinte Donald Trump, Organizatia Trump, pe trei dintre copiii adulti ai fostului presedinte, Donald Trump jr., Ivanka Trump si Eric Trump, precum si pe doi manageri ai companiilor familiei, Allen Weisselberg si Jeffrey McConney.

Donald Trump si-a "amplificat in mod fals valoarea activelor cu miliarde de dolari. Investigatia a evidentiat ca Donald Trump s-a implicat in ani de practici ilegale pentru amplificarea activelor, in scopul inducerii in eroare a cetatenilor statului New York", a afirmat procurorul Letitia James, citata de agentia The Associated Press.

Investigatia vizeaza evaluarile activelor Organizatiei Trump, suspectata de "activitati financiare frauduloase si in sensul inducerii in eroare". Concret, Organizatia Trump, din care fac parte companiile detinute de familia fostului presedinte, este suspectata ca a amplificat artificial valoarea activelor pentru a obtine credite si polite de asigurare si a redus valoarea activelor pentru a evita plata unor taxe.

Investigatia nu are legatura cu descinderile agentilor Biroului Federal de Investigatii (FBI) la resedinta lui Donald Trump din Mar-a-Lago, Florida.

Sursa : www.mediafax.ro