02 dec 2019 - Avocaţi

Avocati somati de Baroul Bucuresti

Consiliul Baroului Bucuresti condus de Ion Dragne (foto) a somat mai multi avocati dupa ce, in sedinta din 26.11.2019, a luat act de informarea cu privire la conformarea avocatilor la obligatia legala de plata a contributiilor profesionale.

Astfel, s-a constatat ca, de la momentul emiterii H.C.B.B. nr. 32/05.11.2019 privind suspendarea pentru neplata, incepand cu 15 decembrie 2019, a avocatilor care inregistreaza un numar mai mare de 3 restante la contributiile profesionale, un numar  de 251 avocati au achitat debitele restante, urmand sa fie mentinuti pe tabloul avocatilor cu drept de exercitare a profesiei:

“Cu toate acestea, Consiliul Baroului Bucuresti a constatat ca au ramas, totusi, un numar considerabil de avocati care nu au inteles sa isi indeplineasca obligatiile profesionale in termenul acordat. In vederea evitarii unor consecinte profesionale neplacute, precum si a costurilor pe care le presupune plata taxei pentru repunerea pe tabloul avocatilor in activitate, Consiliul recomanda avocatilor care inregistreaza restante sa se conformeze obligatiilor care le revin. Consiliul Baroului Bucuresti vine in intampinarea solicitarilor avocatilor, care, pentru  motive temeinice, doresc esalonarea restantelor, reamintind totodata membrilor baroului care inregistreaza restante ca masura suspendarii pentru neplata poate fi ridicata numai dupa plata acestora si achitarea unei taxe in cuantum de 3.000 lei”.  

 

Sursa : www.juri.ro