24 mar 2019 - Avocaţi

Apelul avocatilor pentru garantarea drepturilor si libertatilor fundamentale

Pozitie publica exprimata de Consiliul Uniunii Nationale a Barourilor din Romania pentru garantarea drepturilor si libertatilor fundamentale ale cetatenilor in cadrul procedurilor judiciare.

Consiliul Uniunii Nationale a Barourilor din Romania, condusa de avocatul Gheorghe Florea (foto), cere Parlamentului, presedintelui Romaniei, Guvernului, partidelor politice si Consiliului Superior al Magistraturii sa colaboreze astfel incat sa transpuna in legislatia nationala toate deciziile Curtii Constitutionale si Directivele Uniunii Europene care sanctioneaza incalcarea drepturilor si libertatilor fundamentale ale cetatenilor romani sau care sunt de natura sa aduca o protectie suplimentara acestora.

UNBR avertizeaza ca

tergiversarea acestui proces de armonizare legislativa este intolerabila intr-un stat de drept.

Prezentam comunicatul Consiliului Uniunii Nationale a Barourilor din Romania:

„Consiliul Uniunii Nationale a Barourilor din Romania, intrunit in sedinta la data de 23 martie 2019, solicita Parlamentului, Presedintelui Romaniei, Guvernului, Consiliului Superior al Magistraturii si deopotriva partidelor politice, sa coopereze loial si transparent in vederea transpunerii grabnice in legislatie a tuturor deciziilor Curtii Constitutionale si a Directivelor Europene care sanctioneaza incalcarea drepturilor si libertatilor fundamentale ale cetatenilor romani sau care sunt de natura sa aduca o protectie suplimentara acestora.

Consiliul Uniunii Nationale a Barourilor din Romania considera ca tergiversarea acestui proces de armonizare legislativa este intolerabila intr-un stat de drept a carui temelie o constituie drepturile si libertatile fundamentale ale cetatenilor sai.

In Decembrie 1989, cetatenii romani s-au ridicat si au rasturnat un regim abuziv in care aceste drepturi si libertati fundamentale au fost suprimate.

In Decembrie 2019 se vor implini 30 de ani de la acest eveniment istoric iar destinatarii acestui apel au obligatia legala, morala si politica sa implineasca idealurile de dreptate si libertate ale romanilor precum si dorinta lor de democratie pe baza de lege”.

Sursa : www.juri.ro