18 feb 2023 - Avocaţi

Andrew Tate ameninta victima care l-a reclamat. Avocatii i-au trimis femeii o scrisoare de renuntare

Avocatii femeii, presupusa victima din SUA, spun ca o firma de avocatura americana a trimis o scrisoare de ,,incetare si renuntare" in decembrie, in numele lui Andrew Tate si al fratelui sau Tristan.

Scrisoarea ameninta ca ii va da in judecata pe femeie si pe parintii acesteia pentru 300 de milioane de dolari daca aceasta nu isi retrage declaratiile.

Un avocat al sotilor Tate a declarat ca acestia urmaresc pretentii pentru defaimare.

BBC a vazut o copie a scrisorii, trimisa, aparent, in numele fratilor Tate.

,,In aprilie 2022 ati declarat in mod fals unei terte parti ca clientul nostru v-a traficat, a abuzat de dumneavoastra si v-a tinut impotriva vointei dumneavoastra [...] Ati repetat declaratii false si defaimatoare catre politie, mass-media si un alt cetatean al Statelor Unite despre fratii Tate", se arata in scrisoare.

Andrew si Tristan Tate se afla in prezent in arest preventiv in Romania, in timp ce politia investigheaza acuzatiile de trafic si viol, pe care ambii barbati le neaga.

Benjamin Bull - care lucreaza pentru Centrul National pentru Exploatare Sexuala - spune ca clientul sau este un martor cheie in ancheta din Romania si ca scrisoarea a fost conceputa pentru a face ,,doar un singur lucru": ,,[Aceasta] a fost menita sa inchida martorul; sa impiedice martorul sa depuna marturie in orice procedura", a spus el.

,,Ei vor ca aceste tinere sa se ascunda, sa nu iasa niciodata in fata [sau] sa descrie ce au vazut si ce li s-a intamplat. Este in mod clar un efort de intimidare".

Avocatii fratilor Tate au confirmat pentru BBC ca scrisoarea de incetare a fost trimisa in decembrie, ca o chestiune civila pentru defaimare si calomnie in SUA, dar neaga orice intimidare.

Tina Glandian, unul dintre consilierii lor juridici, a declarat ca nu este nimic anormal in faptul ca ei urmaresc cereri legale valabile pentru defaimare. ,,Faptul ca [fratii Tate] sunt incarcerati in acest moment nu este un motiv pentru ca ei sa nu-si urmareasca drepturile legale", a spus ea.

Se crede ca ancheta privind acuzatiile de viol si trafic de persoane se bazeaza, cel putin partial, pe marturia a sase femei. Inca nu au fost formulate acuzatii.

Echipa de avocati a familiei Tate a dezvaluit, de asemenea, ca fratii au depus plangeri penale in Romania, in aprilie anul trecut, impotriva a doua femei, inclusiv a martorului care a primit scrisoarea de incetare in decembrie.

Glandian a declarat ca plangerile penale din aprilie au fost depuse ca raspuns la acuzatiile potrivit carora doua femei au fost retinute impotriva vointei lor de catre fratii Tate.

,,Nu a existat niciun fel de dovada in acest sens", a spus ea, ,,motiv pentru care [fratii Tate] nu au fost arestati in aprilie. [La acel moment], nu erau altceva decat victimele unor acuzatii false si aveau tot dreptul sa depuna plangeri penale pentru ca li s-au perchezitionat casele [si] li s-au confiscat bunurile".

Rezultatele acelor plangeri penale sunt inca in asteptare, spune ea.

Sursa : www.mediafax.ro